Izvor: RTS, 28.Sep.2022, 17:13

Partizan eliminisan iz Kupa Srbije, Radnički u Sremskoj Mitrovici bolji posle izvođenja penala

Fudbaleri Partizana oprostili su se od Kupa Srbije, pošto su u meču šesnaestine finala u Sremskoj Mitrovici poraženi od domaćeg Radničkog, posle izvođenja penala sa 3:1 (1:1).
Posle osam uzastopnih učešća u finalnim mečevima Kupa Srbije, fudbaleri Partizana su eliminisani iz najmasovnijeg takmičenja već u prvom kolu – Radnički je bio bolji u Sremskoj Mitrovici posle izvođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << penala.
Očekivano, Partizan je bio bolji rival u Sremskoj Mitrovici, ali su crno-beli prikazali nedovoljno protiv Radničkog, što im se na kraju obilo o glavu.
Ekipa Gordana Petrića dominirala je u prvom poluvremenu, a već u 18. minutu došla je do prednosti, posle prodora Dijabatea strelac je bio Patrik Andrade.
Imali su crno-beli još nekoliko prilika, a najbolju je propustio Rikardo Gomes, koji je pogodio stativu gola Radničkog.
U drugih 45 minuta ekipa Partizana je čuvala vođstvo i malo toga je uradila na protivničkoj polovini.
Nije ni član Prve lige Srbije bio mnogo bolji, ali je ipak stigao da dođe do izjednačenja u drugom minutu sudijske nadoknade – rezervista Ristović je prošao po levoj strani, a lopta nekako došla do Marinkovića, koji je uspeo da savlada Lukača.
Pristupilo se odmah izvođenju penala, a taj deo meča bio je neuporedivo zanimljiviji od 90 minuta igre.
Sva četiri udarca sa bele tačke promašili su crno-beli, dok su za domaću ekipu bili precizni Spasojević i Petrović.
Radnički je tako plasmanom u osminu finala Kupa Srbije obeležio stogodišnjicu postojanja kluba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan ispao u šesnaestini finala Kupa Srbije: Andrade od nesuđenog junaka do tragičara

Izvor: Danas, 28.Sep.2022

Radnički iz Sremske Mitrovice, boljim izvođenjem penala, izbacio najčešćeg osvajača najmasovnijeg takmičenja u eri samostalne Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.