TITULA DOVEDENA U PITANJE: Partizan PAO u Humskoj!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 18:48

TITULA DOVEDENA U PITANJE: Partizan PAO u Humskoj!

Uzbudljiv meč...

Četiri dana posle 172. večitog derbija, Partizan je večeras u okviru 25. kola Superlige porazen od ekipe kruševačkog Napretka rezultatom 0:1.

Superliga Srbije, 25. kolo

Strelci: Majdevac (’33)

Stadion: Partizan, Beograd.

Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad).

PARTIZAN: Jovanović, Stojković, Filipović, Marković, Antić, Ovusu (od 57. Nikolić), Kastiljo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (od 46. Zahid), Kalulu, Natho, Goh, Baždar.

NAPREDAK: Savić, Vukajlović, Stevanović, Marinković, Jovanović, Marjanović, Ljubomirac, Zličić, Bastajić, Blagojević, Majdevac (od 51. Stanojlović).

Iako je Partizan večeras oslabljen neigranjem Saldanje, Severine, Zahida i Kovačevića, crno-beli su odlično započeli meč.

Tri prilike je imao Baždar već u šestom minutu, ali sva tri puta mu je golman Napretka zaustavio udarac.

Šest minuta kasnije pokušao je i Aranđel Stojković sa ivice kaznenog prostora, ali lopta završava iznad prečke.

Od tog trenutka, ekipa Napretka se oslobodila pritiska, sve duže je imala loptu u svom posedu, a prva pretnja po gol Partizana bio je opasan pokušaj Bastajića par minuta kasnije.

A onda, 25. minut meča i bravura golmana Partiana Aleksandra Jovanovića! Majdevac je izbio sam ispred golmana crno-belih, izbegao ofsajd-zamku, ali je čuvar mreže Partizana podsetio na maestralnu partiju iz večitog derbija.

To je, međutim, bila samo najava onoga što je usledilo u 32. minutu, kada je Majdevac uspeo da nađe put do Jovanovićeve mreže. Bastajić ima velike zasluge za ovaj gol, jer je sa leve strane uspeo da pošalje loptu do Majdevca na ivici kaznenog prostora, a ovaj je pored trojice Partizanovih defanzivaca poslao loptu u donji levi ugao Jovanovićevog gola - 0:1.

Partizan se ponovo ''probudio'' posle ovog primljenog gola, mogao je Natho ubrzo da iuzjednači, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora izblokiran, dovoljno da lopta ode u korner.

Mnogo bolju priliku je propustio Stojković nekoliko minuta kasnije, kada je šutirao sa desetak metara, golman Savić je odbio loptu do Baždara koji je pokušao nonšalantno, petom da sprovede tu loptu u mrežu, iako je iza sebe imao slobodnog Goha.

Napadao je Partizan, pokušavao na sve načine da dođe do gola, a u 85. minutu su domaći ponovo tražili penal, Goh je signalizirao da je jedan od gostujućih fudbalera igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali se sudija Radaković na to nije obazirao.

Do kraja je još Kalulu u nadoknadi vremena imao solidnu priliku kada je uspeo da iznudi korner. Posle tog kornera su domaći još jednom tražili penal zbog igranja rukom, ali posle provere u VAR sobi opet je procenjeno da nije bilo osnova za šut sa bele tačke.

Superliga Srbije, 25. kolo

Utorak:

TSC - Mladost 4:1

Novi Pazar - Voždovac 2:2

Čukarički - Spartak 2:2

Javor - Radnik 2:1

IMT - Vojvodina 1:3

Sreda

Radnički 1923 - Železničar 3:0

Partizan - Napredak 0:1

19:00 Radnički Niš - Crvena zvezda
Pogledaj vesti o: Partizan,   Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.