Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 20:41

PARTIZAN – TIM ZA DERBI: Jović je bonus, Stanojević izvodi najbolje što ima

Jojić u sredini, bez Šćekića

Kod Aleksandra Stanojevića Partizan je postao ekipa poput onih od pre trideset i više godina, kada se startna postava znala naizust, od broja jedan do jedanaest.

Kao da se vodi onom devizom da tim koji dobija ne treba menjati, šef struke Partizana voli da se drži istih 11, a menja samo silom prilika ili po potrebi, kao što je to učinio na Kipru, želeći da neke startere sačuva za nedeljni 165. večiti derbi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Jedini mali „crv sumnje“ Stanojević je ubacio na konferenciji za medije izjavom da nije siguran da će Lazar Marković početi meč na uobičajenom mestu na desnom boku. Ukoliko bi ga pomerio odatle na kontra stranu, to bi izazvalo i druga pomeranja u timu, možda bi čak Nikola Terzić zauzeo kvotu bonusa, ali sve to deluje malo verovatno.

Mesto među stativama zauzeće Aleksandar Popović, koji će sutra debitovati na večitom derbiju. Mladi golman Partizana je bio na visokom nivou na Kipru, odbranio je sve što je išlo ka njegovoj mreži i generalno je na jakim utakmica ove sezone bio na nivou.

Na desnom boku očekuje se Aleksandar Miljković. Jeste Marko Živković odradio jako dobar posao u prethodnim utakmicama, istakao se asistencijama, ali je poznato da Stanojević ima veliko poverenje u iskusnijeg desnog beka, pogotovo u njegovu igru u defanzivi. Miljković je već derbi veteran, trener Partizana tačno zna šta od njega može da očekuje.

U sredini odbrane Vujačića i Saničanina gotovo da niko ne može da pomeri, dok će se na levu stranu vratiti Slobodan Urošević, koji se na Kipru odmarao dok je igrao Ivan Obradović. Računajući i kup utakmice, ovo će Uroševiću biti deseti put da u crno-belom dresu igra protiv Zvezde.

Kada treneri Partizana poslednjih godina sastavljaju tim za utakmice verovatno prvo upišu ime Saše Zdjelara pa onda idu dalje. „Motorino“ crno-belih živi za ovakve utakmice i retko kada odigra ispod očekivanog nivoa. Iako je Parni valjak najbolje derbi rezultate pisao minulih godina kada su Zdjelar i Aleksandar Šćekić držali sredinu terenu Partizana, ovog puta je Stanojevićev plan da umesto Šćekića igra ofanzivniji Miloš Jojić. I biće to znak da tim iz Humske ide na pobedu, sa više rizika, sa više igrača u završnici napada.

Na desnom boku igraće Lazar Marković, od kojeg se očekuje da najzad ostavi trag u derbiju, što nije uspeo u ovom drugom mandatu u Partizanu. Plan crno-belih je da time zadrže Rodića na njegovoj polovini, jer neće smeti da ide mnogo napred, da ostavlja mnogo prostora brzonogom kapitenu Parnog valjka.

Mesto bonusa popuniće Nemanja Jović. I on je dobio odmor protiv Anortozisa, igrao je umesto njega Kvinsi Menig, ali sada zbog pravila FSS-a da od početka do kraja mora da bude u timu bar jedan igrač do 21 godine, Jović će se vratiti u sastav. Na poslednja dva derbija mladi fudbaler je bio među najboljima u timu Partizana, mada ove sezone pruža nešto slabije partije.

Ulogu glavnog organizatora igre poneće Bibars Natho. Izraelac od gola za pobedu u Humskoj protiv Crvene zvezde nije briljirao na narednim derbijima, ali Stanojević ima puno poverenje u njega. Jer, dovoljno je samo jedan tren, jednom da ostane dovoljno sam pa da Natho pošalje „kiler“ pas, kojim se rešava utakmica.

A, u špicu, zna se – Rikardo Gomeš. Jeste dobio udarac na Kipru, ali očekuje se da najbolji strelac Partizana stegne zube bar za ovaj meč, važniji od mnogih drugih. Crno-beli sa Gomešom i bez njega nisu isti tim, takav učinak od 13 golova na 14 utakmica malo ko bi mogao da ponovi. Uz to, Rikardo je četiri puta u karijeri igrao protiv Zvezde i postigao dva gola. U kakvoj je formi, odbrani crveno-belih nimalo neće biti lako da ga na tom skoru zaustave.

Prema tome, tim Partizana koji se očekuje da istrči na 165. večiti derbi čine: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Jović – Rikardo.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ZAMKA ZA VEČITOG RIVALA: EVO s kojim snagama Stanojević kreće u derbi

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2021

Mogući sastav Partizana...U nedelju nas očekuje 165. večiti derbi. Utakmica se igra na stadionu Partizana od 18 časova...A kao i pred svaki derbi sve ljubitelje fudbala interesuje u kom sastavu će izaći jedni i drugi. Pa tako ima i dosta nagađanja. Trener Partizana Aleksandar Stanojević retko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.