PARTIZAN NEMA SREĆE U NIŠU: Mega podigla trofej Kupa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 22:41

PARTIZAN NEMA SREĆE U NIŠU: Mega podigla trofej Kupa!

Neverovatan meč...

Tim Mega MIS je pobednik "Kupa Milan Ciga Vasojević"! Ekipa trenera Milana Vidosavljevića je u velikom finalu u niškom "Čairu" pobedila Partizan - 73:70.

Mega MIS je potpuno zasluženo osvojila drugi put u istoriji nacionalni Kup. Otvorila je meč serijom 11:0, Partizan je postigao prve poene u 6. minutu, a na kraju prve četvrtine Mega MIS je vodila 18:12. U drugom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mega je održavala jednocifrenu prednost, a pre odlaska na veliki odmor imala je plus 12 (34:22).

Na poluvremenu je bilo 34:25 za izabranice trenera Milana Vidosavljevića, ali nisu se predavale igračice trenera Miljane Bojović. Držale su crno-bele priključak, a zatim preko Boričić i Davinić napravile seriju 9:2 u trećoj četvrtini, ali Mega, ipak, nije dozvolila preokret. Nedeljkov, Tripković i Rosić su u četvrtoj deonici odmakle na 11 poena prednosti i čuvale rezultatski plus do kraja susreta. Međutim, Partizan je u samom finišu uspeo da se primakne na minus 2 (70:68) trojkom Marte Jovanović i uvede finale u uzbudljivu završnicu. Ipak, Mega je u poslednjim sekundama sačuvala minimalnu prednost za konačni veliki trijumf. Nevena Rosić je posle 71:70 za Megu overila pobedu sa linije slobodnih bacanja.

Najzapaženija u pobedničkom timu bila je Nadežda Nedeljkov sa 19 poena, Marta Mitrović je postigla 14, Nevena Rosić 10, a Isidora Tripković 9 poena. U poraženom Partizanu Jovana Boričić je upisala 20, Marina Davinić 14 i Marta Jovanović 13 poena.

Za nakorisniju igračicu proglašena je Nadežda Nedeljkov iz Mege MIS, a najbolji strelac finala je bila Jovana Boričić.

U niškom „Čairu“ u nedelju je odigrano i finale Mini Kupa, a slavile su pionirke Kraljeva, koje su savladale vršnjakinje iz Crvene zvezde – 85:80.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.