Obustavljen projekat izgradnje trening-hale: Partizan i Zvezda bez dvorane

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2014, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljen projekat izgradnje trening-hale: Partizan i Zvezda bez dvorane

KOŠARKAŠI Partizana i Crvene zvezde do daljeg će čekati na novu dvoranu za treninge! Projekat izgradnje trening-centra u neposrednoj blizini "Pionira", kako tvrde u Ministarstvu omladine i sporta, obustavljen je zbog loše finansijske situacije zemlje, ali se od njega nije definitivno odustalo. Odlukom o rebalansu budžeta Beograda za 2014. grad nije izdvojio sredstva neophodna za izgradnju novog sportskog objekta u Ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Čarlija Čaplina. Prema arhitektonskom rešenju, ovo je trebalo da bude hala u kojoj bi trenirali košarkaši "večitih", sa dva odvojena ulaza i neobičnog spoljašnjeg izgleda, u futurističkom stilu. - Projekat nove traning-hale nije poništen, već trenutno za njega nema novca u budžetu ni republike ni grada. Neće biti sagrađeno ništa "bahato" i gledaće se da se u toku naredne godine nađu sredstva za njegovu izgradnju - poručuju iz Ministarstva omladine i sporta. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, sa izgradnjom se, između ostalog, nije počelo i zbog toga što je zaključeno da je projekat preskup i preglomazan za trenutnu finansijsku situaciju. Najverovatnije će biti napravljeno i novo arhitektonsko rešenje, kojim će biti usklađena funkcionalnost, svrsishodnost, ali i skromnost objekta. Prema projektu, pod jednim krovom nove dvorane nalazile bi se dve potpuno odvojene sale. Prema ranijem dogovoru, Ministarstvo je trebalo da obezbedi sredstva, a grad zemljište i infrastrukturno opremanje parcela.PROTEST KOMŠIJA PROTIV GRADNjE PROTIV izgradnje nove hale za treninge košarkaša Crvene zvezde i Partizana pobunili su se stanari koji žive u tom kraju. U peticiji sa više od 1.000 potpisa napomenuli su da bi izgradnja dvorane značila i seču 400 stabala, a zagađenje vazduha u ovom delu grada je i do dva puta veće od dozvoljenog. CENA PROJEKTA ŠEST MILIONA EVRA DA podsetimo, odluka o pomeranju početka gradnje dvorane je, najpre, donesena posle velikih majskih poplava. Kao razlog tome, navodili su se troškovi izgradnje ovog ambicioznog objekta koji su se, prema procenama stručnjaka, kretali i do šest miliona evra.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Večiti ostaju bez trening hale, Vujošević ljut: U Gradu i Ministarstvu ne drže reč

Izvor: MozzartSport.com, 07.Nov.2014

Finansijska dubioza u zemlji uslovila – kako se zvanično kaže – odlaganje projekta izgradnje dvorane za crno i crveno-bele..Euforija je tada drmala košarkašku Srbiji. Te 2010. godine Partizan je igrao fajnal for Evrolige. Političari su uvideli priliku "da se slikaju". Pala su silna obećanja....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.