Obustavljen projekat izgradnje trening-hale: Partizan i Zvezda bez dvorane

K. MALEŠEVIĆ

06. 11. 2014. u 20:47

Projekat traning-hale nije poništen, već sada za njega nema novca u budžetima. Neće biti sagrađeno ništa "bahato", poručuju iz Ministarstva omladine i sporta

KOŠARKAŠI Partizana i Crvene zvezde do daljeg će čekati na novu dvoranu za treninge! Projekat izgradnje trening-centra u neposrednoj blizini "Pionira", kako tvrde u Ministarstvu omladine i sporta, obustavljen je zbog loše finansijske situacije zemlje, ali se od njega nije definitivno odustalo.

Odlukom o rebalansu budžeta Beograda za 2014. grad nije izdvojio sredstva neophodna za izgradnju novog sportskog objekta u Ulici Čarlija Čaplina. Prema arhitektonskom rešenju, ovo je trebalo da bude hala u kojoj bi trenirali košarkaši "večitih", sa dva odvojena ulaza i neobičnog spoljašnjeg izgleda, u futurističkom stilu.

- Projekat nove traning-hale nije poništen, već trenutno za njega nema novca u budžetu ni republike ni grada. Neće biti sagrađeno ništa "bahato" i gledaće se da se u toku naredne godine nađu sredstva za njegovu izgradnju - poručuju iz Ministarstva omladine i sporta.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, sa izgradnjom se, između ostalog, nije počelo i zbog toga što je zaključeno da je projekat preskup i preglomazan za trenutnu finansijsku situaciju. Najverovatnije će biti napravljeno i novo arhitektonsko rešenje, kojim će biti usklađena funkcionalnost, svrsishodnost, ali i skromnost objekta.

Prema projektu, pod jednim krovom nove dvorane nalazile bi se dve potpuno odvojene sale. Prema ranijem dogovoru, Ministarstvo je trebalo da obezbedi sredstva, a grad zemljište i infrastrukturno opremanje parcela.

PROTEST KOMŠIJA PROTIV GRADNjE

PROTIV izgradnje nove hale za treninge košarkaša Crvene zvezde i Partizana pobunili su se stanari koji žive u tom kraju. U peticiji sa više od 1.000 potpisa napomenuli su da bi izgradnja dvorane značila i seču 400 stabala, a zagađenje vazduha u ovom delu grada je i do dva puta veće od dozvoljenog.


CENA PROJEKTA ŠEST MILIONA EVRA

DA podsetimo, odluka o pomeranju početka gradnje dvorane je, najpre, donesena posle velikih majskih poplava. Kao razlog tome, navodili su se troškovi izgradnje ovog ambicioznog objekta koji su se, prema procenama stručnjaka, kretali i do šest miliona evra.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

алекса

06.11.2014. 21:58

Да се није "лапало" одавно би једни други имали тренажне дворане!

mimica

06.11.2014. 22:27

Neka im se da Pionir u vlasnistvo i neka nauce da ga dele, odrzavaju, i koriste i za trening i za utakmice. A cemu sluze i one hale u Zelezniku i na Novom Beogradu. Ako ne moze u Pioniru, sto nije Zeleznik trening hala za Zvezdu a Hala na Novom Beogradu za Partizan? Nije Beograd bas toliko veliki da ne mogu malo da se vozaju. U svakom slucaju bi bilo jeftinije nego 6 miliona za trening halu!

expert

07.11.2014. 09:05

@mimica - takva hala ne može da košta više od 100-200 000 evra..Naravno ako se bahati

Republika Srpska

07.11.2014. 00:25

Ova nova zvezda ili FMP svejedno je,ima nekolike dvorane. Koliko se sjecam ,a to nije bilo toliko davno ,ta dvorana je obecana iskljucivo partizanu kao nagrada za uspijesne rezultate u evropi.

ciganska posla

07.11.2014. 14:12

Epilog je ovaj: Fmp nije dobio svoju ukupno 4-tu dvoranu a Partizan svoju 1-u! Ravnopravno, nema sta:-(

Višekruna

07.11.2014. 21:04

Posto je ovde u Srbiji popularno da vi novinari imate kratko pamcenje,pre svega prvobitno je hala bila obecanja kk Partizan,na osnovu poatignutih rezultata tj,zbog ulaska na f4 evrolige.Kada se promenila vlast nameravano je da KK Partizan tu halu deli sa KK FMP(koji je pozajmio ime od KK Crvena Zvezda).Medjutim sada se nema para ni za to,a KK FMP vec ima svoj basketlend,tu i treniraju.

Glodarska posla

11.11.2014. 09:47

A koje to ,,rezultate,, imaju grobari,pa da samo oni dobiju dvoranu?