Obradović: O ovome će se pričati

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 23:11

Obradović: O ovome će se pričati

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović govorio je posle pobede protiv Panatinaikosa.

Crno-beli su u poslednjem kolu Evrolige pobedili grčki tim 83:81 posle preokreta i kao šešti na tabeli igraće protiv Real Madrida u plej-ofu.

"Čestitam Panatinaikosu na dobroj utakmici. Opet smo imali sjajnu atmosfetiu, to je nešto neverovatno. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kad mso počeli da delimo loptu, da ne srljamo i donosimo dobre odluke tad smo prelomili meč. Ako ti ubace 26 poena za jednu četvrtinu, a ti imaš jedan faul, to pokazuje kakva je želja bila. Ušli smo nonšalantno, večeras je ničija lopta bila njihobva. Odnos skokova, tek u poslednjoj deonici smo u tom segmentu bolji. Utakmica je bila drugačija, verovatno je u glavama igrača bilo to da pobeda ne znači ništa. Ali pobedili smo. O ovome će se pričati. Ponosan sam što ćemo imati utakmicu u plej-of pred našim navijačima", rekao je Obradović.

Trener Partizana je upitan i kako se oseća nakon što je crno-bele posle 13 godina odveo u Top 8.

"Osećam se sjajno, treba da budemo ponosni. Imam atmosferu koju nema niko, podrška je neverovatna. Početak sezone je bio loš, a na kraju smo zavšili kao šesti. Srećni su što smo među osam timova u Evropi", rekao je Obradović, a potom je govorio i koliko je plasman u četvrfinale podvig ili realnost ovog tima.

"Mi smo 16. decemba imali skor 4-9 i mogli smo da dobijemo 4-5 utakmica, koje smo uzgubili zbog nas samih. Došli smo da na poslednjih 21. utakmica imamo 16-5. Izuzetno sam zadovoljan. Lepo je videti tabelu i da je Partizan u Top 8. To je stvar neviđene konekcije ekipe i navijača i to je večeras pokazano, i ne samo u Beogradu, već gde god smo igrali. Mi smo tim koji imaju najmanje igrača u rosteru. Igračima sam objasnio šta nas čeka. Pričao sam o stručnom štabu i svih nas koji smo u službi tima. Mi smo na početku sezone bili bez dva igrača Alekse i Alena, Balša je igrao toliko koliko je igrao. I danas sam pokušao da dam šansu nekim igračima. Nadam se da će to shvatiti i da će nastaviti da rade i da imaju veru u sebe", poručio je Obradović.

Govorio je i o predstojećem rivalu, sa kojim će prvu utakmicu igrati 25. aprila u Madridu.



"Znamo kako smo izgledali, a plej-of počinje za 10 dana i ja sa iskustvom koje imam neću da pričam o tome. Napravićemo konferenciju, pa ćemo da pričamo. Najtrofejniji klub, znamo šta je Real Madrid. Igračima sam zakazao trening sutra u 12, jer je nama Zadar najvažniji. Nema razloga da sada pričamo o plej-ofu, sad je koncentarcija na ABA ligu",
rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Delimo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Partizan može svakog da pobedi"

Izvor: B92, 14.Apr.2023

Trener košarkaša Partizana Hristos Serelis govorio je posle poraza od Partizana...Grčki tim tokom večeg dela meča je vodio i na kraju izgubili 83:81..."Moj tim je imao je lošu sezonu i hteli smo da sezonu završimo dobrom utakmicom, sa doličnim timom i sa najboljim trenerom u Evropi. Kontrolisali...

Nastavak na B92...

Obradović: Lepo je što smo u najboljih osam, o Real Madridu ćemo tek razmišljati

Izvor: Danas, 15.Apr.2023, 00:03

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je večeras da je "lepo videti" da je klub u osam najboljih Evrolige, kao i da će o plej-of seriji sa Real Madridom razmišljati kasnije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.