Izvor: JUGpress.com, 19.Feb.2022, 11:19

Obradović: Nek stvari u odbrani moraju da se pojasne na treningu

NIŠ

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća nakon što su ubedljivim rezultatom savladali Borac iz Zemuna.

Trener crno-belih Željko Obradović nakon meča je bio zadovoljan prikazanom igrom svog tima.

– Želeo bih da čestitam Borcu iz Zemuna na uspehu u prvom delu Kupa, što su osvojili i plasirali se među osam najboljih. Kup je specifično takmičenje, traži da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << budeš na maksimalnoj koncentraciji i motivaciji. Bilo je očigledno da je Borac bio izuzetno motivisan, napravili su nam problema u prvoj i u jednom delu druge četvrtine, sa njihovom pik en pop igrom. Njihovi igrači na pozicijama četiri i pet su postigli u prvom poluvremenu od 30 poena ubacili 23. Kad smo to rešili, utakmica je dobila totalno drugačiju sliku. Čestitam igračima, prvi korak je napravljen, da se izanalizira i da se spremimo za sutra veče protiv FMP, rekao je Obradović.

Partizan je u ovom meču imao veliku podršku navijača.

– Uvek je dobro kad imaš navijače uz sebe. Zna se šta su navijači Partizana i koliko su sposobni da nose tim. Zahvaljujem se na tome i želeo bih da i protiv Železnika bude prava sportska atmosfera, da bodre našu ekipu i da sve bude fer-plej i sportski. Hvala im što su u ovoj broju došli i podržali ekipu, kazao je Obradović.

Crno-beli se u narednom meču sastaju sa ekipom FMP-a iz Železnika.

– Igrali smo pre sedam dana utakmicu koja je bila izuzetno zanimljiva. Praktično se o pobedi odlučilo u poslednjem minutu. Znamo da je to ekipa koja ima kvalitet i koja će biti protivnik koji zaslužuje poštovanje. To je polufinale, svi ulaze sa najvećim motivom. Moramo da shvatimo da moramo da igramo na najvišem nivou, znamo sve njihove mane kao što oni znaju naše. Znamo sve vrline, kao što oni znaju naše, izjavio je trener.

Pored ogromne prednosti Obradović nije zadovoljan svim segmentima igre svog tima.

– Svaka utakmica ima detalje koje mi treneri gledamo, pokušavamo da analiziramo i da promenimo. Tako je bilo i večeras. Ono čime sam izuzetno zadovoljan što su mladi igrači u drugom poluvremenu uspeli da odigraju veoma dobro, agresivno i da prepoznaju neke stvari, ali ima stvari u odbrani, bez obzira što smo primili samo 48 poena, koje apsolutno zaslužuju da se pojasne sutra na treningu, zaključio je Obradović.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.