Novi debakl Partizana u Moskvi

Izvor: B92, 13.Mar.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi debakl Partizana u Moskvi

Košarkaši Partizana igraju od 17h u Moskvi protiv CSKA duel 10. kola Top16 faze u Evroligi. Posle 30 minuta domaćin vodi 70:41.

Ovo je četvrti duel srpskog i ruskog šampiona ove sezone, a CSKA je dobio dva od prethodna tri.

Međutim, crno-beli su naneli ekipi Etorea Mesine jedini poraz u Top16 fazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrolige, pa će domaći tim sigurno imati i motiv više.

CSKA će igrati bez prvog plejmejkera Miloša Teodosića, dok u Moskvu nije otputovao Tarens Kinzi koji nije zalečio povredu skočnog zgloba.

Tok meča:

Crno-beli su krenuli veoma dobro u Moskvi, iako je prve poene na utakmici ubacio Nenad Krstić sa poludistance. Usledila je serija 7-0 Partizana, a nakon poena Milutinova i Lovernja pod košem trojku je postigao Pavlović.

Uzvratio je Hrijapa sa pet vezanih poena, ali Partizan je u ranoj fazi meča oterao centre Moskovljana daleko od koša i tako uradio veliki posao.

Problem za crno-bele bila su rana dva faula Bogdana Bogdanovića koji je u prvoj deonici ubacio samo dva poena sa penala. Ipak, dobra odbrana i nešto opuštenija igra domaćina doneli su Partizanu samo minus jedan posle 10 minuta – 16:15.

Početkom druge deonice Partizan je zaigrao zonsku odbranu, pa je domećin često šutevima za tri poena pokušavao da završava napade.

Prilično rezervisano igrali su i jedni i drugi, atmosfera u dvorani u Moskvi bila je tradicionalno pozorišna, ali su crno-beli uspevali da drže priključak za favorizovanim domaćinom.

Međutim, u poslednjih pet minuta poluvremena sve se promenilo. CSKA je zaigrao mnogo bolje, pre svega u odbrani, pa je do kraja poluvremena pobednik praktično i odlučen.

Pavlović je igrao veoma dobro u ekipi Partizana, pratio ga je Milutinov, ali falila je podrška ostatka ekipe, pa je CSKA serijom 16-0 u finišu poluvremena stigao do prve dvocifrene prednosti – 38:20. (poluvreme 38:22).

Sve je praktično na ovoj utakmici bilo odlučeno u poslednjih pet minuta prvog dela, pa je nastavak meča bio samo fomalnost.

Lovernj, koji u prvih 20 minuta nije uhvatio nijedan skok, dobro je počeo u drugom poluvremenu i bio je prvi igrač crno-belih sa dvocifrenim brojem poena. Na drugoj strani Eron Džekson je bio izuzetno raspoložen, dirigovao je igrom CSKA koji je iz minuta u minut uvećevao prednost. Uz dobre role Fridzona, Kauna i Hrijape Moskovljani su nakon 30 minuta imali +29 (70:41).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi debakl Partizana u Moskvi

Izvor: B92, 13.Mar.2014

Košarkaši Partizana poraženi su od CSKA u Moskvi sa ubedljivih 84:52 u 10. kolu Top16 faze u Evroligi...Crno-beli su se dobro držali do 15. minuta (22:20), ali u finišu prvog dela CSKA je serijom 16-0 rešio meč...U drugom poluvremenu nije bilo dileme, CSKA je imao i najvećih +37, pa je Partizan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.