Novi debakl Partizana u Moskvi

Košarkaši Partizana poraženi su od CSKA u Moskvi sa ubedljivih 84:52 u 10. kolu Top16 faze u Evroligi.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2014.

16:43

Default images

Crno-beli su se dobro držali do 15. minuta (22:20), ali u finišu prvog dela CSKA je serijom 16-0 rešio meč.

U drugom poluvremenu nije bilo dileme, CSKA je imao i najvećih +37, pa je Partizan doživeo drugi ubedljiv poraz u Moskvi ove sezone nakon -42, koliko je bilo u prvoj fazi.

Crno-beli sada u F grupi imaju skor 2-8, a za vikend ih očekuje izuzetno važan meč u ABA ligi protiv Solnoka u Pioniru. Ekipa CSKA, koja je igrala bez povređenog Miloša Teodosića, ostvarila je deveti trijumf u Top16 fazi.

Žofri Lovernj bio je jedini dvocifreni u sastavu Partizana sa 17 poena (5 skokova). Saša Pavlović ubacio je 8 poena (3-9), a veoma lošu partiju odigrao je Bogdan Bogdanović sa 6 poena (2-11), po 3 skoka i ukradene lopte i čak 7 izgubljenih. U ekipi CSKA, po 13 poena postigli su Fridzon i Kaun, a 11 je dodao Hrijapa.

Tok meča:

Crno-beli su krenuli veoma dobro u Moskvi, iako je prve poene na utakmici ubacio Nenad Krstić sa poludistance. Usledila je serija 7-0 Partizana, a nakon poena Milutinova i Lovernja pod košem trojku je postigao Pavlović.

Uzvratio je Hrijapa sa pet vezanih poena, ali Partizan je u ranoj fazi meča oterao centre Moskovljana daleko od koša i tako uradio veliki posao.

Problem za crno-bele bila su rana dva faula Bogdana Bogdanovića koji je u prvoj deonici ubacio samo dva poena sa penala. Ipak, dobra odbrana i nešto opuštenija igra domaćina doneli su Partizanu samo minus jedan posle 10 minuta – 16:15.

Početkom druge deonice Partizan je zaigrao zonsku odbranu, pa je domećin često šutevima za tri poena pokušavao da završava napade.

Prilično rezervisano igrali su i jedni i drugi, atmosfera u dvorani u Moskvi bila je tradicionalno pozorišna, ali su crno-beli uspevali da drže priključak za favorizovanim domaćinom.

Međutim, u poslednjih pet minuta poluvremena sve se promenilo. CSKA je zaigrao mnogo bolje, pre svega u odbrani, pa je do kraja poluvremena pobednik praktično i odlučen.

Pavlović je igrao veoma dobro u ekipi Partizana, pratio ga je Milutinov, ali falila je podrška ostatka ekipe, pa je CSKA serijom 16-0 u finišu poluvremena stigao do prve dvocifrene prednosti – 38:20. (poluvreme 38:22).

Sve je praktično na ovoj utakmici bilo odlučeno u poslednjih pet minuta prvog dela, pa je nastavak meča bio samo fomalnost.

Lovernj, koji u prvih 20 minuta nije uhvatio nijedan skok, dobro je počeo u drugom poluvremenu i bio je prvi igrač crno-belih sa dvocifrenim brojem poena. Na drugoj strani Eron Džekson je bio izuzetno raspoložen, dirigovao je igrom CSKA koji je iz minuta u minut uvećevao prednost. Uz dobre role Fridzona, Kauna i Hrijape Moskovljani su nakon 30 minuta imali +29 (70:41).

CSKA se i pored visoke prednosti nije opuštao, pa je Partizan teško stizao do poena. Moskovljani su u nekoliko navrata imali maksimalnih +37, a crno-beli su na kraju ublažili malo ubedljiv poraz (84:52).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

465 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: