Nezaustavljivi Milutinov srušio FMP

Izvor: MVP.rs, 06.Maj.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaustavljivi Milutinov srušio FMP

Crno-beli su upisali treću uzastopnu pobedu u domaćem šampionatu.

Partizanu NIS predstoji težak period. Klub je ispao u polufinalu plej ofa ABA lige, propustio šansu da se plasira u Evroligu, a napustio ga je i Džoš Akojon. Nakon pomenutih neuspeha crno-bele je čekao duel sa FMP-om u sklopu trećeg kola Superlige Srbije, Pobeda im je bila neophodna za povratak samopouzdanja. U dvoboju dva potpuno različita stila košarke pobedio je defanzivni, Partizanov, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << što pokazuje i rezultat - 56;61. Trebalo bi pomenuti da trener Duško Vujošević nije mogao da računa na povređenog Aleksandra Pavlovića, dok za tim Milana Gurovića nije nastupio Vojislav Stojanović zbog nerazjašnjenog statusa u klubu.

Tim koji je nametnuo svoj ritam je bio Partizan. Igralo se na manji broj poena, što je način na koji crno-beli igraju već godinama. Domaći su se uglavnom oslanjali na šut sa poludistance, ali se nisu proslavili. Gosti su forsirali igru na Nikolu Milutinova, koji je uspešno "zidao" protivničke centre. Ipak, u finišu prve četvrtine timovi su pojačali tempo, što bi trebalo više da leži Panterima, ali su košarkaši Partizana i to iskoristili da povećaju prednost. Na prvi mali odmor su otišli sa vođstvom od sedam poena - 13:20.

Na početku narednog kvartala timovi su razmenili po dva poena, a onda je usledila nova suša kada su koševi u pitanju. Viđena je ružna košarka, jedini bljesak koji je publika mogla da vidi je trojka Filipa Čovića za 18:22. Posle nekog vremena je Milenko Tepić uzvratio istom merom, ali ni te dve trojke nisu učinile utakmicu lepšom. Nakon toga su se crno-beli odlepili, ali se FMP posle tajmauta Milana Gurovića sjajnom odbranom i odličnom rolom Čovića u napadu vratio u meč. Rezultat na poluvremenu je bio 32:35.

Iako su Panteri drugu polovinu meča bolje započeli, konstantno dobrom Milutinovu se priključio i Mihajlo Andrić, a upravo njih dvojica su započeli seriju svog tima kojom je ponovo došao do sedam poena viška. Nešto kasnije i osam. Zatim je Marko Gudurić naterao Duška Vujoševića da zatraži tajmaut tako što je vezao pet poena. Ali, sjajnom rolom Andreje Milutinovića protiv svog bivšeg kluba Partizan se opet odlepio i sa nešto većom prednošću otišao na poslednji odmor od minut i po - 45:52.

Igrači trenera Vujoševića su na teren istrčali sa željom da prelome utakmicu. Delovalo je da će se tako nešto i dogoditi, jer su poveli sa maksimalnih 13 poena, ali je FMP ubrzo uspeo da prepolovi tu razliku. Ona je i u poslednja dva minuta iznosila sedam poena, ali je, nakon izgubljene lopte Milana Mačvana, Stefan Lazarević realizovao kontranapad, uz faul. Ipak, dodatni penal nije pogodio. Bili su domaći u prilici i da dodatno smanje zaostatak, ali je Čović zasrljao dva puta i jednom prodao loptu, a drugi put u ranoj fazi napada promašio trojku sa osam metara. Tu je bio kraj domaćih.

Najbolji na utakmici je bio Nikola Milutinov koji je pružio pravu ol raund partiju od 16 poena, osam skokova, četiri asistencije i tri blokade. Pratio ga je Milan Mačvan sa 14 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je važnu rolu u pobedi imao Andreja Milutnović koji je za 10 minuta sakupio 11 indeksnih poena (4p, 5sk). Kod domaćih je dobar bio Marko Gudurić sa devet poena i četiri skoka, dok je Strahinja Mićović dodao po osam poena i uhvaćenih lopti. Najefikasniji Panter bio je Filip Čović sa 11 poena.

Naredni duel Partizan NIS će odigrati protiv Metalca Farmakom u Beogradu, dok će FMP dočekati Vojvodinu Srbijagas.

 

FMP - Partizan NIS 56:61 (13:20, 19:15, 13:17, 11:9)

Dvorana: "Železnik"; Gledalaca: 300; Sudije: Jovčić, Vojinović, Glišić

FMP: Čović 11 (4il), Davidovac 2 (6sk), Mićović 8 (8sk), Apić 2, Lazarević 6 (5sk), Dobrić 6 (4sk), Peković 8, Gudurić 9 (4sk), Simanić, Ostojić, Šturanović 4, Đoković. Trener: Milan Gurović

Partizan NIS: Tepić 7 (5sk), Murić 4 (4sk, 4il), Marinković, Dalo, Milutinov 16 (8sk, 4as, 3bl), Milosavljević 11 (3sk, 3ul, 3il, 5as), Mačvan 14 (8sk), Đumić, Andrić 5, Milutinović 4 (5sk), Glišić, Bezbradica. Trener: Duško Vujošević

(foto: ABA League / KK Partizan)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.