Poluvreme: Panteri prete, Milutinov odličan, FMP - Partizan 32:35

Izvor: Blic, 06.Maj.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: "Panteri" prete, Milutinov odličan, FMP - Partizan 32:35

Košarkaši Partizana gostuju FMP-u u trećem kolu Superlige, a meč iz Železnika možete pratiti uz Blicsport.rs.

Domaće prvenstvo nastavljeno je posle pauze zbog plej-ofa ABA lige i malo je nedostajalo da crno-beli ne igraju ovu utakmicu usled finansijskih problema koje su ipak uspeli da na vreme reše.

Duel u Železniku je susret dve neporažene ekipe, pošto i Partizan i FMP imaju po dve pobede u uvodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dva kola.

Partizan je počeo meč u petorci: Dalo, Milosavljević, Murić, Mačvan, Milutinov, dok su za FMP od početka zaigrali: Čović, Dobrić, Lazarević, Mićović i Šturanović.

Uvodni trenuci su bili prilično neefikasni, za domaćina su pogodil samo Dobrić i Čović, koji je zadavao probleme Dalou, pa je startni plej Partizana na ovoj utakmici brzo dobio dve lične greške. Crno-beli su se oslonili na iskusne Milosavljevića, Milutinova i Mačvana koji su se pobrinuli za 5:8.

Taj rezultat je dugo bio na snazi, jer su se ređali promašaji Lazarevića i Davidovca, na drugoj strani Milosavljevića i Mačvana, dok Milutinov nije uspeo da završi alej-up dodavanje Murića. Posle skoro tri minuta je Gudurić prekinuo period bez koša, ali su brzo uzvratili crno-beli serijom 2:8 za 9:16.

Nikola Milutinov je bio najbolji u gostujućim redovima i sa osam poena, uz pomoć Tepića, završio je prvu četvrtinu pogotkom za 13:20.

Mačvan je nešto lošije ušao u meč, bio na samo dva poena i to sa penala, a početkom druge četvrtine je napravio faul u napadu. U redovima domaćina Čović je iz trećeg pokušaja ubacio prvu trojku za timski učinak 2/8 i smanjenje na 18:22 u 13. minutu.

Tepić je posle dva promašena penala ubacio trojku za plus sedam (18:25), da bi se FMP primakao na 26:29. Na trojku Milosavljevića odgovorili su Šturanović i Čović, koji je odmah nakon koša i ukrao loptu, međutim, propala je akcija tima iz Železnika za izjednačenje u 19. minutu.

Mačvan nikako nije uspevao da nađe ritam, imao je polovičan učinak sa linije za slobodna bacanja nakon promašene trojke, ali je Milutinov i dalje bio u glavnoj ulozi, jer je 12. poenom (po tri skoka i asistencije i jedna blokada) postavio 32:35 prilikom odlaska na predah. Rezultat je mogao da bude drugačiji da Čović nije izblokiran iza linije 6,75 metara, dok je pokušaj Milosavljevića uz zvuk sirene ostao na obruču.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Treća četvrtina: "Panteri" prete, Milutinov odličan, FMP - Partizan 45:52

Izvor: Blic, 06.Maj.2015

Košarkaši Partizana gostuju FMP-u u trećem kolu Superlige, a meč iz Železnika možete pratiti uz Blicsport.rs...Domaće prvenstvo nastavljeno je posle pauze zbog plej-ofa ABA lige i malo je nedostajalo da crno-beli ne igraju ovu utakmicu usled finansijskih problema koje su ipak uspeli da na vreme...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.