Mirković: Srbija je moja zemlja, Crna Gora druga kuća

Izvor: N1 televizija, 04.Okt.2018, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković: Srbija je moja zemlja, Crna Gora druga kuća

Zoran Mirković je nedavno uz blagoslov velikog prijatelja i mentora, selektora Crne Gore, Ljubiše Tumbakovića, iz stručnog štaba reprezentacije Crne Gore prešao na mesto prvog trenera Partizana.

Naravno, mladi stručnjak i nekada jedan od najboljih defanzivaca Evrope, koji se zajedno sa Tumbakovićem tokom kvalifikacija za Mundijala, borio da napravi kvalitetan tim i selekciju, a ujedno stigne do >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Svetskog prvenstva pomno prati učinak reprezentacije Crne Gore.

Zoran Mirković je zajedno sa Ljubišom Tumbakovićem uspeo da napravi odličan tim kojem je malo sreće i iskustva nedostajalo da stigne do Mundijala. Selektor Tumbaković je nekoliko puta rekao da kvalifikacije nisu mesto gde se pravi tim nego juri rezultat, ali da je jednostavno sa svojim saradnicima morao da radi dva posle istovremeno.

Sada Crna Gora ima tim, a cilj je jasan, plasman na Evropsko prvenstvo, plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore. Prioritetno takmičenje će biti kvalifikacije za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, a prikazano u Ligi nacija za sada budu nadu da je cilj ostvariv. Crna Gora je u desetkovanom sastavu odigrala nerešeno u Rumuniji, a na svom terenu je pobedila Litvaniju.

Sledi nastavak takmičenja, sledi spektakl 11. oktobra kada u Podgoricu dolazi Srbija. Tri dana kasnije Crna Gora će gostovati Litvaniji.

Baš nezgodna situacija. Srbija je moja zemlja, a crnogorska reprezentacija i Crna Gora moja druga kuća. Ljubiša Tumbaković je moj veliki prijatelj, pa i više od toga, vodi Crnu Goru, ja sam do nedavno imao privilegiju da sarađujem sa njim i momcima koji nose dres sa državnim grbom Crne Gore. Neka pobedi bolji” rekao je Zoran Mirković za TV Vijesti i nastavio:

Utakmica je važna za obe selekcije u rezultatskom smislu. Obe selekcije su osvojile po četiri boda na startu takmičenja, obe selekcije će želeti pozitivan rezultat koji bi ih ostavio u trci za osvajanje prvog mesta u grupi. Po svim ostalim elementima, utakmica bi trebalo da bude prijateljska, odnosno bratska. Mnogo fudbalera iz oba tima igraju ili su igrali zajedno, druže se i van terena, izuzetno poštuju”.

Na pitanje kakvu utakmicu očekuje i kome daje prednost, prvi trener Partizana Zoran Mirković je rekao:

Očekujem tvrdu utakmicu. Liga nacija je takmičenje od šest utakmica, svaki bod je važan. Crna Gora i Srbija su u istoj situaciji, sigurno je da će obe selekcije igrati na pobedu. Za sada se još uvek ne zna da li će u sastavu Crne Gore biti Savić i Jovetić.

Iluzorno je trošiti reči koliki će hendikep biti za Crnu Goru ako pomenuti tandem ne bude u timu. S druge strane, Crna Gora je pokazala da se nikada ne predaje bez obzira na probleme sa sastavom tima, a problema smo imali tokom čitavih kvalifikacija za Mundijal”, rekao je Mirković i nastavio:

Sa mnogo emocija gledam na period koji sam proveo u državnom timu Crne Gore. Imao sam priliku da sarađujem sa divnim ljudima, sa sjajnim momcima i odličnim igračima. Moram da naglasim da je Fudbalski savez Crne Gore izuzetno organizovan i u svakom trenutku se zna ko šta i kako radi.

Imali smo maksimalne uslove za rad i maksimalno poštovanje svih. Crna Gora je sazrela kao reprezentacija i ja zaista verujem da će uspeti da ostvari cilj i da će generacija koju vodi Ljubiša Tumbaković postati prva koja je izborila plasman na veliko takmičenje u istoriji Crne Gore”.

Utakmica se igra 11. oktobra u Podgorici sa početkom u 20 časova i 45 minuta.

Nema dileme da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta. Siguran sam da će sve proteći u najboljem redu, u miru i prijateljstvu. Kako se budemo sastali sada u Podgorici da se i rastanemo, i kako se budemo sastali u Beogradu, da se tako i rastanemo. Prijateljski i bratski”.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.