Izvor: Piplmetar.rs, 13.Mar.2024, 18:30

Milojeviću još nije čista slika tima za sutra: „Partizan nije slučajno lider“

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević kazao je da predstojeći derbi ne mora nužno da odluči pitanje šampiona zemlje jer ima još dosta bodova u igri.

Nakon Igora Duljaja i Vladan Milojević se pojavio pred medijima uoči sutrašnjeg 172. derbija na stadionu Rajko Mitić. On je prvobitno iskoristio priliku da svim damama čestita Dan žena.
„Želim da čestitam praznik svim ženama. Ne treba da proslavljamo samo Osmi mart i da im samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << tada dajemo na značaju. Žene su lepa bića koja dele radost i bez njih niko od nas ne bi bio ovde. Poželeo bih im ovde puno zdravlja i Bog da ih čuva„, krenuo je Milojević.
Zatim se okrenuo ka onome što nas čeka sutra.
„Derbi kao derbi. Jedna utakmica koja je najznačajnija za srpski fudbal. Ono što je dobro je da će biti pun stadion. Očekujemo lepo navijanje, dobru utakmicu, mada često se dešava da na derbi utakmicama ne bude toliko kvalitetna igra, ali nadam se da ćemo ovaj put uspeti da obe ekipe pruže najbolje moguće“.

„Ništa posebno se nismo spremali u odnosu na prethodne utakmice. Ne samo što je Partizan u pitanju. Mnogo je teže pripremati druge utakmice nego sam derbi, Meč nosi tri poena, ništa više, ali ima i onaj drugi detalj, a to je prestiž. Zanimljiva utakmica nas čeka, znate da smo i prethodnu imali kadrovskih problema i znam da će to biti pitanje. Ne mogu da vam kažem ništa, očekujem da ćemo to znati posle današnjeg treninga znati na koje igrače ćemo računati za sutrašnju utakmicu“.
Šta će odlučiti?
„Derbi puno puta odlučuju sitnice. Sada da vam kažem, ja to ne znam. Ali do sada da vam kažem bukvalno jedna lopta, greška, minuti praznog hoda, dekoncentracije mogu da odluče derbi. Obično su to tvrde utakmice, jake, igra se sa puno energije, žara. Da pričamo sada o taktikama. Sigurno je da je njihov trener pripremio utakmice sa nekim taktikama. Ove utakmice su nešto posebno i neukusno je da će neki detalj nešto odlučiti“.

Posle godina u inostranstvu, Milojević je upitan da li mu je nedostajao osećaj uoči derbija.
„Derbi kod nas je poseban. Svetkovina i najveći sportski događaj. Sigurno je da u inostranstvu ima više tih derbija koji se igraju, ali su kod nas te emocije izraženije nego u ostalim zemljama“.
Kakva je zdravstvena situacija Aleksandra Kataija?
„Mislim da sam u mom uvodnom izlaganju rekao da imamo nekoliko povreda. Sale se polako vraća, biće sa nama. Sve to ide kako treba. Videćemo kakva je situacija danas posle treninga“.
Mesto bonusa u timu Zvezde pravi poteškoće Milojeviću prilikom odabira sastava, ali se očekuje da to mesto zauzme Marko Stamenić.
„Iskren da budem, sigurno ću posle današnjeg treninga znati manje-više na koje ću igrače 100 odsto računati za utakmicu sa Partizanom. Neki bonusi nam remete neke stvari u timu. U ovom trenutku nemam čistu sliku startne ekipe“.

Kao trener Crvene zvezde, Vladan Milojević po prvi put zaostaje za Partizanom pred derbi. Postoji li pritisak?
„Kad pričamo o jednoj utakmici, sigurno je da je ovaj meč nešto specifično. Ali ima još posle ovog meča šest redovnih kola, sedam u plej-ofu… Sada da pričamo o nekom pritisku… Fokusiran sam da uspostavimo naš model igre, da sve zavisi od nas, da damo sve od sebe. Sigurno je da smo svesni da je Partizan ispred nas. Oni su neki favorit s tim bodom prednosti. Mi moramo da radimo ono što smo radili do sada. Imali smo mali napredak iz utakmice u utakmicu. Videćemo sutra, mada znate da smo imali raspored iz gornjeg dela tabele koji su pretendenti ili na titulu ili za izlazak u Evropu. Videćemo sutra kako će to izgledati“.
Kako kaže, derbi iz prethodnog dela sezona i ovaj nadolazeći će se definitivno razlikovati.
„Gledao sam tada tu utakmicu, ali nešto posebno nije analizirana. Neće te dve utakmice imati dodirnih tačaka. Što se tiče Partizana, oni su u jesenjem delu vezali 10 pobeda i to je za respekt. Igora znam odavno. Posvećen, vredan, dobar trener koji svu emociju unosi, prenosi. Moj Topolac, pored Aranđelovca. Da kažem da smo komšije. Imam lepo mišljenje o njemu, samo pohvale za rad i trud za ovo vreme za koje je tu“.
Partizan je ofanzivno odličan, ali imaju defanzive poteškoće?
„Ovde kod nas, i mi ove četiri utakmice koje smo odigrali su bile različitog tipa igranja. Tako i Partizan ovo što je igrao, igrali su sasvim različite mečeve. Mislim da ne možemo da kažemo da je neka ekipa dobra u odbrani ili napadu, ali to je jedan tim koji zna šta hoće na terenu i u zavisnosti od utakmice vam se namesti ako jurite neki rezultat bićete ofanzivniji ili ste došli s nekom namerom da sačuvate rezultat, pa ćete promeniti stil igre. Partizan nije slučajno tu gde jeste, to je činjenica i ne možemo da pričamo ništa drugačije. Očekujem jednu dobru utakmicu“.
O svežini ekipe u ovom momentu.
„U jesenjem delu prvenstva Zvezda je igrala na tri fronta. Mislim da je prema izveštajima ljudi u timu malo bilo fokusa na trening jer morate sve to da obavljate u hodu. Morate da imate t

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Osmi mart

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.