Izvor: Piplmetar.rs, 13.Avg.2023, 23:30

Majstorske partije novog i bivšeg igrača Partizana: Dabl-dabl Ponitke, Madar sasuo skoro 30 poena

Vrlo motivisane partije krila i plejmejkera

Foto: FIBA


Košarkaši Poljske i Izraela upisali su pobede u drugoj rundi kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu. Mađarska je od prvih izgubila sa 83:81, dok su drugi sa 80:67 porazili Češku.
Selekcija za koju nastupa novi košarkaš Partizana Mateuš Ponitka u poslednju deonicu ušla je sa poenom minusa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << međutim usledio je preokret i trijumf.
Upravo je krilni igrač upisao jednu vanserijsku partiju tipičnu za njega ubacivši 13 poena uz 10 asistencija i 6 skokova. Njemu je pomogao bivši centar Mege Aleksandar Balcerovski sa 22 uz 6 uhvaćenih lopti i Mihal Sokolovski sa 18. Sa druge strane Žoltan Perl je ubacio 24.
Trijumf Izraelaca nad Česima režirao je dvojac Jam Madar – Bar Timor sa 27 poena i 5 asistencija odnosno 22 i 5 skokova uz 4 uspešna dodavanja za koš. Za poraženi tim Martin Križ je dao 16 poena, a tome je pridodao i 7 skokova.
U evropskom delu kvalifikacija pobede su upisale i Švedska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Estonija i Turska.
(Telegraf.rs)


Video: Pogledajte trojku Madara u poslednjoj sekundi posle koje je „proključala“ Arena

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Pariz

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.