Izvor: HotSport.rs, 01.Jan.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAZOVIĆ: Voleo bih da mladi igrači ne gledaju Partizan kao usputnu stanicu u karijeri

Jedan od najiskusnijih fudbalera u ekipi Partizana, Danko Lazović, smatra da je jedan od velikih problema u taboru crno-belog kluba to što nema kvalitetnih međuljudskih odnosa.
Lazović, koji radi svoj drugi mandat u dresu tima iz Humske, smatra da su se vremena promenila u odnosu na period kada je on prvi put došao u ovaj klub.
– Izgubili smo osećaj pripadnosti prema klubu, osećaj šta Partizan daje mladom čoveku, koliko dobiješ noseći dres. Došao >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << sam kao dete iz Kragujevca i prvo sam naučen da volim klub, da bude najvažniji posle porodice i da se ponašam shodno pravilima. Naučen sam da kada me zaboli zub ne idem kod zubara, nego da se obratim klubu, pa mi klub nađe zubara. Ako je neko bolestan u famili, opet pomoć ide iz baze. Takav Partizan mi nedostaje – familijaran, a nekada je bio takav. Voleo bih da grešim da klinci koji dolaze žele samo da prođu kroz Partizan, da uzmu što mogu, ali da ne daju previše. Bilo bi dobro da se to promeni, jer uzeće novac preko no, kada se vrate Partizan će opet biti tu za njih i nečim moraju da ga zaduže – ističe Lazović.
Ovaj momak koji je poslednje četiri godine proveo igrajući u Rusiji, nalazio se na rubu odluke da okonča karijeru. Onda je usledio poziv bivšeg kluba. I Lazović je došao u Beograd.
– Nije teško prilagoditi se načinu života, koliko pritisku koji nosi taj dres. Ne može svako da nosi taj dres. Jeste lepo, ali robuješ konstantnoj presiji, ne priznaje se ni nerešen rezultat. Ako ne znaš s tim da se nosiš, onda i nisi za Humsku. I ko god misli da su Partizan i Crvena zvezda zbog teškog stanja izgubili tradiciju i vrednost – vara se grdno. Još su to institucije, koliko god mi pokušavali da ih obezvredimo – kazao je Lazović.
Pošto se nalazi u poznim igračkim godinama, Lazović ne krije da razmišlja o post-igračkoj karijeri.
– Nikada ne bih prihvatio ulogu predsednika Partizana, pa nisam ni razmišljao o tome. Ali bih voleo da pomognem kao trener, čovek u struci – menjao bih upravo taj odnos prema klubu. Pre 15-ak godina su igrači, treneri, sportski funkcioneri Partizana predstavljali statusni simbol u društvu, a danas je fudbaler crno-belih niko i ništa. Sve je obezvređeno. Mnogo radimo da stvorimo nešto, ali stečeno brzo vratimo na početni nivo. Takav smo narod – smatra Danko Lazović prenosi Kurir.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Partizan,   Kragujevac

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.