Ko je novi plej Partizana?

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2017, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je novi plej Partizana?

Ijan Bejker prvi put u karijeri stiže u Evropu, a nosiće crno-beli dres sa brojem četiri

Dres sa brojem četiri u Partizanu nosili su brojni asovi, najpoznatiji među njima svakako je Aleksandar Đorđević, a sada će ta čast pripasti Amerikancu Ijanu Bejkeru. Momak rođen u Vašingtonu potpisao je dvogodišnji ugovor sa crno-belima i prvi put u karijeri će zaigrati u Evropi.

Ovaj 24-godišnji plejmejker projektovan je da bude jedan od nosilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igre u sezoni u kojoj će Partizan igrati u Jadranskoj ligi, domaćoj, Evrokupu i Kupu Radivoja Koraća, ali sa ambicijama koje, prema tvrdnjama novog trenera Miroslava Nikolića, nisu velike kao nekih prethodnih sezona.

Dolazak u Partizan svakako će biti novo životno i profesionalno iskustvo za Bejkera.

“Nikad nisam bio u Meksiku. U stvari, nisam do tada bio ni na Zapadu uopšte”, svojevremeno je rekao Bejker u jednom od intervjua, opisijući da je dolazak sa Floride u Novi Meksiko bio i kulturološki šok za njega.

E, sad sličnu situaciju će imati i u Partizanu, s obzirom da sa evropskom košarkom do sada nije imao dodirnih tačaka.

A prema podacima američkih lokalnih medija, Bejker je prvobitno trebalo da zaigra sa univerzitet Providens. Međutim, kako nije na vreme rešio sve akademske stvari, odnosno ocene, potrebne za Providens, odmah je reagovao Marvin Menzis bivši trener Novog Meksika i Bejker je stigao u Las Kruzes.

Ovaj univerzitet u SAD je inače poznat da zaista regrutuje sve igrače sa raznih strana američkog kontinenta. Bejker je prošle sezone u NCAA ligi, u dresu Nju Meksika, prosečno beležio 16,7 poena po meču, uz 4,2 asistencije i 4,2 skoka za 33 minuta. Novi igrač crno-belih, proglašen je za najboljeg igrača zapadne konferencije u sezoni 2016/17 (WAC).

Ovaj momak je izašao na NBA draft prošle godine, sezonu pre završetka univerziteta, ali nijedna ekipa ga nije izabrala.

“Oduvek sam želeo da se takmičim na najvišem nivou i, ako to bude moguće, probam da izborim NBA angažman. Nije to bila odluka koju sam doneo naprečac”, naveo je Bejker.

Inače, prošle sezone Novi Meksiko zaustavljen je u prvoj rundi plej-ofa NCAA lige, a prethodno je dva puta bio zaustavljen u drugom kolu. Ipak je to bio prevelik zalogaj za Bejkera i drugove.

Prema onome što može da se vidi na snimcima koji su dostupni na Internetu, Bejker je tip igrača koji voli da šutira, malo manje da ide na prodore. Doduše, deluje da imaju sasvim pristojan osećaj za asistenciju.

I sad se vraćamo na početak priče. Jasno je da će mu biti potrebno vreme da se navikne na Evropu i Partizan, a verovatno će uz iskusnog Džejmija Skina biti jedini Amerikanac. Da li i jedini stranac, to ćemo videti.

Iz ugla Partizana svakako je dobro što je ugovor na dve godine, jer bi na leto klub možda čak mogao nešto i da zaradi u slučaju eventualnog transfera. Finansijski gledano, crno-beli su u ovom slučaju prošli prilično jeftino, jer se radi o jednom od najjeftinijih američkih košarkaša koji su igrali u Partizanu u prethodne dve decenije.



(FOTO: Shutterstock)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.