Jovičić kandidat uprave za predsednika Partizana

Izvor: Politika, 16.Dec.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić kandidat uprave za predsednika Partizana

Na tajnom glasanju rukovodstva kluba njegov potpredsednik dobio većinu glasova (10:3). – Radni zborovi od ponedeljka, izborna Skupština 25. decembra

Mile Jovičić, aktuelni potpredsednik „crno-belih” biće kandidat u ime Upravnog odbora za novog predsednika FK Partizan na predstojećoj izbornoj Skupštini, odlučeno je na jučerašnjoj sednici u Humskoj. On je nakon tajnog glasanja dobio većinu glasova (10:3) nad drugim kandidatom Zoranom Popovićem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

To praktično znači da će Mile Jovičić 25. decembra, za kada je zakazana izborna Skupština, za protivkandidata imati Sretena Nikolića.

Kandidat uprave „crno-belih” je nakon sednice za „Politiku”, koja je pre tri meseca najavila njegovu kandidaturu za budućeg predsednika Partizana, rekao:

– Upravni odbor je u ozbiljnoj i konstruktivnoj diskusiji, koja je trajala skoro dva sata, zaključio da na Skupštinu treba da izađe s jednim kandidatom.

Glasanje je bilo tajno, a tročlana komisija u sastavu: Ivan Maričić, Darko Grubor i Milun Todorović je nakon prebrojanih listića konstatovala da je Mile Jovičić odneo ubedljivu pobedu nad Zoranom Popovićem.

Na sednici je, između ostalog, doneta odluka da Komisija za sprovođenje izbora već od ponedeljka prati rad zborova, a kandidat UO je pozvao i Sretena Nikolića i Zorana Popovića na razgovor.

Partizan je ovim činim i načinom odlučivanja pokazao da je veliki klub. Pozvao sam Zorana Popovića i Sretena Nikolića da već danas sednemo za sto. Moja poruka je da ne treba da se delimo, jer su svi potrebni klubu i da zajedništvom nastupimo na predstojećoj Skupštini, – kazao je Jovičić.

To bi praktično značilo da bi u novi Upravni odbor, ukoliko Mile Jovičić pobedi 25. decembra, a sada su zaista velike šanse, jer ima podršku svih struktura u klubu, mogli da uđu i Sreten Nikolić i Zoran Popović.

– Zašto da ne, – kazao je Jovičić. – Vrata kluba su svima otvorena.

Posle nekoliko odlaganja, čini se i kompromisa, u Humskoj je pobedio razum. Partizan će nove izbore dočekati sa modernim kandidatom, s kandidatom koji dobro poznaje klub i sa čovekom čija pripadnost „crno-beloj” porodici nikada nije dolazila u pitanje. Uostalom, pred Partizanom su u narednom periodu godine izazova, ali s modernim predsednikom i jakom upravom klub ima šanse da brzo izađe iz krize...

Dragan Todorović

objavljeno: 17.12.2014
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.