Haskić kao Đu-Le, može li da nadmaši Sava?

Izvor: Sportske.net, 30.Apr.2019, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haskić kao "Đu-Le", može li da nadmaši Sava?

Nestvarna sezona za napadača Radničkog iz Niša. Kakve su šanse da nadmaši rekord aktuelnog trenera Partizana?

Trećim het-trikom u sezoni na izmaku napadač Radničkog iz Niša Nermin Haskić doneo je novi trijumf svom timu i ujedno se učvrstio na čelu liste najboljih strelaca Super lige.

Sa 24 gola Haskić je umakao Rikardu Gomešu (Partizan) koji je postigao sedam manje i malo je verovatno da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << do kraja sezone doći do rokade na vrhu liste najboljih strelaca domaćeg fudbalskog šampionata.

Sa današnja tri gola Haskić je izjednačio učinak Partizanovog tandema iz sezone 2016/17. Uroš Đurđević i Leonardo da Silva Souza postigli su u pomenutoj sezoni po 24 gola i to je u datom momentu bio rekord od kada se igra prvenstvo Srbije.

Usledila je sezona u kojoj je napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić postigao 25 pogodaka i tako postao igrač sa najviše datih golova u jednoj sezoni srpskog fudbalskog prvenstva.

Ukoliko u obzir uzmemo i sva ona prvenstva koja su se igrala od raspada SFRJ, dolazimo do zanimljivih podataka. Rekord i dalje drži Savo Milošević koji je u sezoni 1993/94 postigao 30 golova za Partizan!

Drugo mesto dele četvorica igrača (Saša Marković (97/98), Mateja Kežman (99/00), Petar Divić (00/01), Zoran Đurašković (01/02)) sa po 27 golova u jednoj sezoni, a pomenuti učinak Aleksandra Pešića (25 golova) treći je najbolji od raspada SFRJ.

To znači da Nermin Haskić ima velike šanse da u naredne tri utakmice nadmaši prošlosezonski učinak Aleksandra Pešića, a ako bude imao dovoljno umeća i sreće mogao bi da preskoči pobrojanu četvoricu.

Učinak Sava Miloševića čini se kao nedostižan u ovom trenutku jer bi za novi rekord Haskić morao da postigne sedam pogodaka na poslednje tri utakmice Super lige Srbije.

Najbolji strelci prvenstava nakon raspada SFRJ:

30 - Savo Milošević (Partizan - 94/95)

27 - Saša Marković (Železnik i Crvena zvezda - 97/98), Mateja Kežman (Partizan - 99/00), Petar Divić (OFK Beograd - 00/01), Zoran Đurašković (Mladost Lučani - 01/02)

25 - Aleksandar Pešić (Crvena zvezda - 17/18)

24 - Uroš Đurđević (Partizan - 16/17), Leonardo da Silva Souza (Partizan - 16/17), Nermin Haskić - (Radnički Niš - 18/19)*

23 - Vojislav Budimirović (Čukarički - 95/96)

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.