PLS - Slavlje u Kragujevcu, nada za Bežaniju

Izvor: Sportske.net, 30.Apr.2019, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLS - Slavlje u Kragujevcu, nada za Bežaniju

Kragujevački Radnički 1923 overio je plasman u baraž Prve lige Srbije i preuzeo mesto koje garantuje prednost domaćeg terena u polufinalu. Nada za Bežaniju.

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 upisali su danas drugi trijumf u plej-of fazi Prve lige Srbije i na taj način obezbedili plasman u baraž i ostanak u trci za povratak u Super ligu Srbije.

Kragujevčani su u prvoj utakmici 36. kola Prve lige Srbije savladali Zlatibor 2:0 (0:0) i tako stigli do bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koji ih vode na četvrto mesto prvoligaške plej-of tabele.

Utakmica je odigrana po jako teškom vremenu, ali po odlično pripremljenom terenu, a domaćin je do trijumfa stigao u završnici susreta.

Vođstvo Radničkom doneo je Stevan Kovačević golom u 80. minutu susreta. Bio je to Kovačevićev četvrti prvenstveni gol.

Tačku na trijumf Kragujevčana stavio je Jovan Lukić u poslednjem minutu susreta. Današnjim trijumfom Radnički je preskočio Metalac i preuzeo poziciju broj četiri na tabeli koja garantuje prednost domaćeg terena u polufinalu baraža.

Zlatibor je, sa druge strane, zakomplikovao sebi život današnjim porazom na "Čika Dači", pošto sada dolazi u poziciju da brani mesto broj šest koje vodi u baraž.

Ukoliko Bežanija sutra savlada ekipu Inđije u poslednjem kolu igraće se derbi za plasman u baraž između Zlatibora i Bežanije. Ukoliko "Lavovi" remiziraju ili budu poraženi od Inđije, Zlatibor će kolo pre kraja takođe overiti plasman u baraž.

Utakmice 36. kola Prve lige Srbije:

plej-of

30. april

Kragujevac: Radnički 1923 - Zlatibor 2:0

1. maj

Beograd: Bežanija - Inđija 16.00

Beograd: Sinđelić - TSC 16.00

Gornji Milanovac: Metalac - Javor Matis 20.00

plej-aut

1. maj

Dobanovci: Budućnost - Borac 16.00

Bečej: OFK Bečej 1918 - Teleoptik 16.00

Užice: Sloboda - Trajal 18.00

Novi Pazar: Novi Pazar - OFK Žarkovo 19.00
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.