HALO, NORVEŠKA Filipović: U Moldeu svi ubeđeni da prolaze Partizan

Izvor: 011vodič.com, 29.Avg.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HALO, NORVEŠKA Filipović: U Moldeu svi ubeđeni da prolaze Partizan

Mogu li crno-beli do grupne faze Lige Evrope? Posle prvog meča u Humskoj, Partizan ima gol viška (2:1), ali četu Sava Miloševića čeka paklen posao u revanšu protiv Moldea. Norveška ekipa poznata je da mnogo bolje igra na svom terenu. U Beogradu su opasno pretili iz kontri. Videlo se da se radi o dobrom timu, uigranom, koji dugo godina igra zajedno. U drugoj rundi kvalifiakcija su izbacili Čukarički.
Kvota u kladionici >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << MaxBet na X2 na meču Molde – Partizan je 1.70. Utakmica se igra u četvrtak od 19 časova.
Srpski sturčnjak koji skoro deceniju i po živi u ovoj skandinavskoj zemlji, koordinator i skaut Fudbalskog saveza Norveške za okrug Finmark, Vlada Filipović, kaže da su svi u Moldeu ubeđeni da će da nadokande gol minusa iz Beograda i da će uz Rozenborg biti drugi norveški klub koji će igrati grupnu fazu Lige Evrope. Optimizam sa ili bez pokrića, pitali smo Šapčanina.
Molde je očekivao bolji Partizan u prvom meču u Humskoj. Mislili su da će crno-beli da ih napadne od starta, da će biti nešto slično kao u Solunu protiv Arisa u prethodnoj rundi. Malo su Norvežani bili i uplašeni posle toga duela kada su jedva prošli posle pobede kod kuće od 3:0. U Beogradu su bili defanzivniji nego što to inače rade. Iznenadila ih je postava crno-belih. Najviše su se pribojavali Zorana Tošića, dok su bili sugurni da će Japanac Asano da bude u strtnoj postavi, a ne mladi Stevanović. Suma ih je iznenadio igrom. Postavili su taktiku sa dva zadnja vezna, želeli su da “umrtve” igru i to su uspeli u većem delu susreta. Trener je rekao da su zadovoljni rezultatom, ali da je bio frustriran naivnim pogocima koji su primali – kaže Filipovića za MAXBETSPORT.
Kakav Molde očekujete u revanšu?
U Beogradu je igrao sa jednim špicem, Džejmsom, sa povučenijim kapiten Eikremom. Sada očekujem da se vrate sa dva napadača, da će šansu da dobije i brzonogi Ohi. Boli bi opet mogao da bude džoker, da uđe u nastavku. Najbolji igrač Moldea Eikrem sada će da bude okrenut više ka ofanzivi. Očekujem agresivan Molde na startu meča. Napašće odmah Partizan. Fudbaleri Molde vole da imaju loptu u nogama, da kontrolišu situaciju. Mislim da će imati posed lopte od 70 odsto. U prvom susretu su napadali preko Miletića, koji je u Beogradu bio veoma loš. Njega su Norvežani prepoznali kao najslabiju kariku, pa će verovatno opet da napadu desnu stranu crno-bele odbrane.
Vlada Filipović u društvu Miloša Krasića i Milana Laneta Jovanovića (Foto: Privatna arhiva)

Šta je šansa Partizana?
Molde je u punoj takmičarskoj formi, ali gledajući poslednji meč u šampionatu Norveške protiv Od Grenlanda (2:2), čini mi se da je ekipa pomalo i umorna. Ritam četvrtak – nedelja uzima danak. Crno-beli su svežiji, tek su počeli sezonu, dok Molde ušao u poslednju trećinu sezone. Mislim da bi rani gol Partizana totalno demoralisao norveški tim. Verujem da će da proradi srpski inat. Crno-beli ne smeju da se povuku, moraju da pokušaju da nametnu svoj ritam, da na startu ne dozovle domaćinu da se razmahne.
Koliko se očekuje navijača u revanšu?
Aker stadion prima 11.800 gledalaca. Očekuje se pune tribine, biće više od 10.000. Za vikend je već bilo prodato 4.500 karata. Sponzori su kupili deo ulaznice. Biće i dosta školaraca na tribinama. Svi u Moldeu nestrpljio čekaju ovaj duel. Veruju svi da će njhov tim da prođe u grupnu fazu. Norvežani očekuju i 150 navijača crno-belih. Za njih će biti obezbeđen poseban boks. Znaju da će biti bučni, ali se ne očekuju neki izgredi.
Prethodnih dana bilo je priča oko odlaska napadača Paertizana Ognjena Ožegovića u Rozenborg?
Zanimljivo, ovde o tome nije bilo reči. Sportski direktor tima iz Trondhajma je rekao da su gledali 10 napadača, verovatno je među njima bio i Ožegović, ali su se odlučili za Bjornea Jonsena, reprezentativca Norveške, koji je stigao na pozajmicu iz holandskog AZ Alkmara – zaključio je Filipović.
SVE O MOLDEU Filipović za Maxbetsport skenirao Partizanovog rivala, prednosti Norvežana, slabe tačke…


The post HALO, NORVEŠKA Filipović: U Moldeu svi ubeđeni da prolaze Partizan appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

PARTIZAN U MOLDEU Hrabro i mudro!

Izvor: 011vodič.com, 29.Avg.2019

Čukarički je uspeo da odoli u Norveškoj, može li i Partizan? Crno-beli u četvrtak (19:00) gostuju Moldeu. Na sever Starog kontinenta nose prednost 2:1 i nadu da mogu do grupne faze u Ligi Evrope.. MAXBET ASISTENCIJA MOLDE – PARTIZAN UG 0-3, X2&0-2. Molde je u Beogradu, u specifičnoj atmosferi,...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.