Grobari, jeste li i dalje ljuti zbog Škuletićeve prodaje?

Izvor: Sportske.net, 05.Maj.2015, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Grobari'', jeste li i dalje ljuti zbog Škuletićeve prodaje?

Svi se sigurno sećate kakav je šok među navijačima Partizana izazvala odluka novog rukovodstva kluba da par dana pred kraj zimskog prelaznog roka odobri transfer Petra Škuletića u Lokomotivu iz Moskve. Da li su do danas pristalice crno-belih promenile mišljenje?

Novo rukovodstvo Partizana je svesno donelo riskantnu odluku da se za četiri miliona evra odrekne usluga ubedljivo najboljeg strelca iz jesenjeg dela sezone i tako značajno otupi oštricu napada crno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u nastavku sezone.

Ono što su kritičari najviše zamerali Zoranu Popoviću i njegovim saradnicima, jeste veoma loš ''tajming'' za takav potez, s obzirom da nije ostalo nimalo vremena da se pronađe koliko-toliko adekvatna zamena za Škuletića.

A kada je još Partizan traljavo počeo prolećni deo sezone, kada je prednost u odnosu na Zvezdu počela dramatično da se topi, bes navijača je dostigao vrhunac. Humskom se orilo ''uprava napolje'', pozivalo se na bojkot, jer je osvajanje titule dovedeno u pitanje.

Onda sledi još jedan potez uprave koji se nije dopao navijačima - smena trenera Marka Nikolića i postavljanje Zorana Milinkovića na njegovo mesto. I ponovo je bilo oštrih kritika, brojnih poruka podrške bivšem treneru, a onda, odjednom, prednost Partizana na čelu tabele je skočila na velikih pet bodova, zahvaljujući i kiksu Crvene zvezde u Novom Pazaru.

Došao je zatim i ''večiti derbi'', pa gostovanje u Novom Sadu na ''Karađorđu'', gde je Partizan bio na ključnim ispitima, ali Milinkovićev tim je uspeo da zadrži veliku prednost i sada mu preostaje da rutinski privede posao kraju.

Uporedo sa svim ovim, Partizan je, pre svega zahvaljujući odlasku Škuletića, u prvi plan izbacio svog budućeg asa i golgetera Ivana Šaponjića, koji je ovog proleća dobio znatno veću minutažu i upisao svoje prve golove u zvaničnim mečevima u dresu Partizana.

Njegovo vreme tek dolazi, a iskustvo koje je stekao u proteklih par meseci, sigurno će mnogo značiti i njemu i Partizanu u narednoj sezoni.

Treba, naravno, sačekati rasplet do kraja sezone, ali kako sada stvari stoje, upravi Partizana će se isplatiti riskantni potezi koje je povlačila u prethodnom periodu. Ali, tto, naravno, ne znači da će takva praksa i takav način rada i ubuduće donositi značajnije rezultate.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.