Gašić u fabrici municije: Prvi partizan posluje dobro, ali može još bolje

Izvor: Kurir, 17.Jun.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić u fabrici municije: Prvi partizan posluje dobro, ali može još bolje

Ministar negirao da je u Užice došao da razgovara o smeni dosadašnjeg generalnog direktora Prvog partizana Dobrosava Andrića

UŽICE - Ministar odbrane Bratislav Gašić je, tokom redovne posete fabrici municije Prvi partizan u Užicu, izjavio je da je ova fabrika nosilac namenske industrije u Srbiji, ali i istakao je da to ne znači da ova fabrika ne može još bolje da posluje.

“Zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sam rezultatima poslovanja Prvog partizana u poslednjih pet godina, ali može i bolje u cilju većeg prometa i većeg zapošljavanja Užičana”, rekao je Gašić.

Gašić je negirao da je u Užice došao da razgovara o smeni dosadašnjeg generalnog direktora Prvog partizana Dobrosava Andrića i naglasio da, ako je interes Vlade da se on smeni, ne bi mu ugovor bio produžen još 6 meseci.

“Ponovljeni konkurs za generalnog direktora biće raspisan za najdalje tri meseca.Statut je promenjen i usaglašen sa zakonom,a nadzorni odbor će odabrati onoga ko bude mogao svojim moralnim I drugim kvalitetima,ali I imovinom da garantuje,da će radnici imati redovne plate i moći da ostvaruje rezultate koje država i Vlada očekuju od Prvog partizana”, naglasio je Gašić.

Dobrosav Andrić je već 16 godina generalni direktor Prvog partizana i ima podršku preko 90 odsto od 1.500 zaposlenih radnika da ostane na toj funkciji.Konkurs za novog direktora,koji je bio raspisan pre nekoliko meseci, poništen je.

Govoreći o planovima odbrambene industrije Srbije ministar Gašić je istakao da je ona bila zapostavljena od 2000. do 2012.godine I da u naredne 3 godine sledi stabilizacija u ovoj oblasti.“Učinićemo sve da valjevski Krušik ponovo postane uspešna firma,a veliki je problem što smo zbog loših privatizacija izgubili velikim broj radnih mesta.Ono na šta smo ponosni je intelektualna svojina I to je nada za budućnost svih fabrika namenske industrije u Srbiji”, zaključio je Gašić posle posete Prvom partizanu u Užicu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Namenska ima budućnost

Izvor: B92, 17.Jun.2014

Užice -- Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je danas da fabrike namenske industrije Srbije imaju budućnost s obzirom na intelektualni potencijal i tradiciju...Gašić je tokom redovnog obilaska "Prvog partizana" u Užicu izrazio zadovoljstvo organizacijom, rezultatima poslovanja i ostvarenim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.