Filipovski pred FMP: Moramo da se borimo za skok u napadu; Đerić: Da uživamo u meču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2021, 12:09

Filipovski pred FMP: Moramo da se borimo za skok u napadu; Đerić: Da uživamo u meču

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski, pred meč protiv FMP-a u 16. kolu ABA lige, rekao je da njegov tim mora da popravi greške iz prethodnih utakmica i da igra koncentrisano.

Crno-beli sutra od 19 sati igraju protiv FMP-a u hali sportova "Ranko Žeravica".

"Koncentrisani smo na to da odigramo dobru odbranu i popravimo greške koje smo pravili u prošloj utakmici. Igra FMP-a bazira se na 'pik end rolu' i igri jedan na jedan. Igraju široko u napadu, tako da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će u ovom meču osnove u odbrani biti vrlo važne. Moramo da se borimo za skok u napadu i želim da što više "delimo" loptu i da donosimo dobre odluke. Plejmejkeri moraju što brže i bolje da uvedu u igru svoje saigrače", rekao je Filipovski za klupski sajt.

U prvom ovosezonskom duelu sutrašnjih rivala, crno-beli su u Železniku pobedili 103:90, a bek Partizana Uroš Trifunović izjavio je tim iz Železnika prva prilika za izlazak trenutne faze.

"Moramo da izađemo iz faze u kojoj se trenutno nalazimo i meč protiv FMP je prva prilika za to. Oni su se pojačali u odnosu na našu poslednju odigranu utakmicu sa trojicom novih igrača i sigurno će biti motivisani protiv nas, što je i nama motiv više. Mislim da je samo potrebno da uđemo jako u utakmicu. Dobro treniramo, dižemo hemiju u ekipi i borimo se da dobijemo svaki meč koji je pred nama", naglasio je Trifunović.

Partizan u dosadašnjem delu ABA lige ima skor 7-8, dok je FMP zabeležio pet pobeda i devet poraza, uz jedan meč manje.

Đerić: Da uživamo u meču protiv Partizana i damo sve od sebe

Trener košarkaša FMP-a Bojan Đerić očekuje zahtevnu utakmicu protiv Partizana u 16. kolu regionalne ABA lige.

''Ova utakmica će biti veoma zahtevna sa energetske i atletske strane.

Partizan je fizički jak tim i u pitanju je ekipa koja je projektovana za najviše moguće ciljeve.

Mi ćemo se potruditi da još jednom dobro izgledamo protiv favorizovanog protivnika pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno.

Mojim igračima želim da uživaju u utakmici, daju sve od sebe i to je u ovom trenutku najvažnije'', rekao je Đerić za klupski sajt. Košarkaš FMP-a Jurij Macura očekuje interesantan duel.

"Biće sigurno zanimljiva i teška utakmica. To je za nas još veći izazov nakon utakmice sa Splitom jer je u pitanju po imenima snažniji tim.

Partizan je ušao u Top 16 fazu Evrokupa, imaju tim koji ima puno iskustva, ali verujem da ćemo se boriti do poslednje sekunde i onda neka pobedi bolji'', istakao je Macura.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.