Evroligo, pusti Pantera da igra na fajnal-foru!

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 12:02

"Evroligo, pusti Pantera da igra na fajnal-foru!"

Sve je veća inicijativa da se kapitenu Partizana Kevinu Panteru umanji kazna od dve utakmice ukoliko crno-beli u utorak uveče završe seriju protiv Real Madrida.

Time bi se sa 3-0 plasirali na fajnal-for u Kaunasu i istekla bi suspenzija Matijasu Lesoru, ali ne i Panteru, za koga se založilo već nekoliko velikih evroligaških igrača.

Posle Šejna Larkina, Nikole Mirotića, Nika Kalatesa, u red onih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatraju da bi Evroliga morala da umanji kaznu Panteru je i Dalas Mur.

Bivši plejmejker Partizana, a sada član CSKA iz Moskve, nije se složio sa odlukom disciplinaca da sankcioniše kapitena "parnog valjka".

"Ostalo mi je potpuno nejasno oko svih tih kazni, prvo što mi je nejasan kriteriju kako su deljene, ali mislim da Evroliga mora da dopusti Kevinu Panteru da igra fajnal-for ako Partizan u utorak pobedi treću utakmicu. To je sportski i fer“, rekao je Mur za "Mozzartsport".

Panter je bio isprovociran i naseo je na potez Serhija Ljulja.

"Nepotreban potez, čitava situacija je bila nepotrebna jer je Partizan igrao sjajno i bez obzira na ovo, ostvaren je istorijski uspeh jer sam na društvenim mrežama shvatio da niko nikada ovako nije savladao Real na njihovom terenu, igrači Reala nisu morali onako da reaguju jer su nadigran, a onda kada je počela tuča, tada nema zaustavljanja, normalno je da svi utrče na teren":

Ipak, u celoj situaciji, Dalasu Muru posebno se svidela timska reakcija.

"Još jednom želim da ponovim da ovakvim stvarima nije mesto na košarkaškom terenu i sve treba da ostane u okviru sporta, ali nešto mi je baš zapalo za oko kada sam gledao klipove. Koliko se Partizan i momci drže zajedno, kako jedni drugima skaču u pomoć. Za mene jedan od glavnih pokazatelja da imaju sve što je potrebno za titule. Hemija je tu, kvalitet na parketu je tu, fantastični su i baš volim da ih gledam. Svi već znaju da u mojoj kući svi volimo Partizan i da smo imali prelepo iskustvo prošle godine u Beogradu“.

Na kraju je izneo i oduševljenost navijačima Partizana.

"Iz prve ruke znam da su to najbolji košarkaški ambijenti. Samo želi da i oni donekle ostanu hladni, pre svega mislim na incidente jer to nije potrebno nikome. Ne želim da gledam praze tribine, već 20.000 ljudi kako skače jer su takvi ambijenti za pamćenje".

"Nisam izgubio kontakt sa ljudima iz kluba, skoro sa svima se redovno čujem, pričamo posle skoro svake utakmice, barem im pošaljem poruku podrške, da navijam za njih i da ih gledam. To je u suštini i sasvim normalno s obzirom na konekcije koje sam ostvario i utisak koji je klub i grad ostavio na mene i moju porodicu. Osećali smo se kao kod kuće, a moja deca i dalje zdušno navijaju za Partizan“, zaključio je Dalas Mur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.