Efekat Saša Ilić – legendarni kapiten Partizana preporodio Atromitos

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 16:44

Efekat Saša Ilić – legendarni kapiten Partizana preporodio Atromitos

Grčki Atromitos angažovao je Sašu Ilića u trenutku kada je ekipa bila na začelju tabele bez pobede, sa samo tri boda i četiri postignuta gola.

Sa Ilićem na klupi Asteras je sasvim drugi tim, bolji, pobednički, golgeterski, napadački - pobegao je sa dna i hita ka bezbednoj zoni.

U pet mečeva koliko je vodio tim, Ilić nema poraz.

Koliko je "Sale kapiten" promenio "krvnu sliku" ekipe možda najbolje svedoči činjenica da je nakon njegovog dolaska ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postigla 11 golova u četiri prvenstvena meča (12 sa Kup pobedom), a dotad je na svom kontu imala samo četiri.

Ilić je dve pobede vezao odmah po dolasku u klub, protiv Panaitolikosa (3:2) i Arisa u gostima (3:1), a potom su usledial i dva remija, protiv Panseraikosa (1:1) i Lamije (3:3).

Meč sa Lamijom je bio i poseban za ilića jer je na drugoj strani za rivala, na terenu, imao nekadašnjeg saigrača iz Partizana Zorana "Bambija" Tošića koji ne posustaje ni u 36. godini od profesionalnog igranja.

Tošić je protiv Ilićevog tima počeo sa klupe i zaigrao je od 71. minuta.

Naredni meč Atromitos igra protiv Janjine i biće to dobra prilika za Ilića da dodatno popravi situaciju na tabeli i usmeri kurs ka mirnoj luci.

Podsetimo, Saša Ilić je pre dolaska u Grčku vodio bugarski CSKA, a pre toga, na startu svoje samostalne trenerske karijere, superligaša Čukarički.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.