EL: Hrabri Partizan pao u produžetku

Izvor: Press, 19.Okt.2012, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Hrabri Partizan pao u produžetku

Košarkaši Partizana poraženi su nakon produžetka od ekipe moskovskog CSKA (76:71), u drugom kolu Evrolige

Partizan je po ko zna koji put ponovo uspeo da nadmaši sebe!

Mladi tim crno-belh nošen fenomenalnom podrškom sa tribina bio je na korak do nestvarnog trijumfa. Međutim, u poslednjem napadu regularnog dela meča izabranici Dušaka Vujoševića nisu uspeli da pogode dva šuta za pobedu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Navijači Partizana su na startu meča velikim ovacijama pozdravili kapitena reprezentacije Srbije i bivšeg košarkaša crno-belih, Nenada Krstića. Miloš Teodosić dočekan je uvredama od strane "grobara".

Kao što se očekivalo, meč je otvoren malim brojem poena. CSKA je poveo sa 4:0, međutim, Partizan je zaigrao odličnu odbranu, a zatim poenima Bogdanovića i Vestermana napravio seriju 7:0 i prešao u vođstvo.

U nastavku prve deonice usledilo je nekoliko loših napada na obe strane, da bi nakon toga raspoloženi Leo Vesterman postigao novu trojku za nastavak serije crno-belih 11:4.

U samom finišu prvog perioda igre gosti iz Moskve, poenima Džeksona i trojkom Zorana Ercega dolaze do preokreta 14:13.

Drugu četvrtinu novom trojkom za CSKA otvara Zoran Erceg. Moskovljani od starta meča imaju dominaciju u skoku i upravo zahvaljujući novom ofanzivnom skoku poentiraju i povećavaju prednost 21:15.

Bertrans trećom trojkom za Partizan na ovom meču, prekida seriju CSKA i uspeva da rezultatski održi svoj tim u igri.

Sredinom druge deonice, trener Partizana Duško Vujoševeć zbog prigovora sudiji dobija tehničku grešku, nakon čega se CSKA "odlepljuje" na +9 (29:20).

U samom finišu prvog poluvremena usledila je treća trojka Ercega i novi poeni Vestermana na drugoj strani, pa je tim Etorea Mesine nakon 20 minuta vodio sa 39:31.

U trećoj četvrtini mladi košarkaši Partizana nošeni sjajnom podrškom sa tribina uspevaju da smanje rezultatski zaostatak.

Odličnom odbranom crno-beli su držali rezultatski priključak u meču, a zatim trojakama Lučića, Bertansa i Bogdanovića uspeli u potpunosti da se vrate u igru 49:46.

Na "krilima" navijača izabranici Dušaka Vujoševića uspevaju da na startu poslednjeg perioda dođu do neverovatnog preokreta. Leo Vesterman pogađa trojku za prvo vođstvo Partizana posle prve deonice 55:53.

Košarkaši Partizana su se do samog kraja četvrtog perioda igre hrabro nosili sa daleko iskusnijim rivalom.

U neizvesnoj završnici crno-beli su imali, pri rezultatu 62:62 nakon faula u napadu koji je napravio Miloš Teodosić, poslednji napad za pobedu. Međutim, Bogdanović nije bio precizan, a nakon skoka u napadu u poslednjoj sekundi Vesterman je šutirao ali neprecizno. Meč je otišao u produžetak.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.