Uživo: Produžeci i drama u Pioniru, Partizan - CSKA 67:63!

Izvor: Blic, 18.Okt.2012, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Produžeci i drama u Pioniru, Partizan - CSKA 67:63!

Košarkaši Partizana dočekuju u Pioniru moskovski CSKA u okviru drugog kola D grupe Evrolige i nakon 40 minuta hrabre igre uspeli su da izbore produžetke - 62:62 (13:14, 25:18, 15:10, 16:13).

Pola sata pre početka meča tribine Pionira bile su ispućene do poslednjeg mesta, pa će crno-beli imati svoju, prepoznatljivo vatrenu podršku. Poznato je da su navijači Partizana i CSKA u bratskim odnosima, pa se navijači dva kluba nalaze i na istim delovima tribina i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dvoranom je odjekivalo: "Srbija, Rusija".

Centar Moskovljana Nenad Krstić prvi put igra protiv svog bivšeg kluba i dočekan je ovacijama, dok je njegov saigrač Miloš Teodosić ispraćen uvredama od strane navijača crno-belih.

Trener srpskog prvaka Duško Vujošević odlučio se za startnu petorku: Vesterman, Bogdanović, Lučić Gordon i Musli, a njegov kolega Etore Mesina je izveo na parket Teodosića, Vimsa, Krijapu, Ponkrašova i Krstića.

Na početku meča je reprezentativni plej promašio trojku, nakon čega je kapiten Partizana Lučić napravio nesportsku ličnu grešku i omogućio Krijapi da postigne prve poene, dok je Sims doneo "armejcima" 4:0.

Nakon toga usledila je sjajna, bezgrešna igra u odbrani crno-belih koja čak sedam minuta nije dozvolila gostima da postignu koš. Napad je odlično predvodio Leo Vesterman, koji je sa dve trojke kreirao preokret i seriju Partizana od 11:0.

Crnu seriju CSKA prekinuo je Eron Džekson i vezanim poenima doveo svoj tim na samo dva poena zaostatka, da bi Zoran Erceg trojkom okončao prvu deonicu u korist Moskovljana - 14:13.

Gde je stao, Erceg je nastavio u drugoj četvrtini koju je otvorio novom trojkom. Uzvratio je Davis Bertans istom merom, ali Partizanu veliki problem pravi skok, jer ruska ekipa totalno dominira u tom segmentu sa deset skokova više (16:6) nakon 13 minuta igre.

U tim momentima je Bertans držao domaće u igri i pogodio za 20:22, nakon čega je Duško Vujošević zbog prigovora sudijama zaradio tehničku grešku u 15. minutu. Teodosić je sa linije slobodnih bacanja postigao prve poene, da bi Sims i Krijapa odveli CSKA na maksimalnih "+11" - 31:20.

Nakon toga je bljesnuo Dru Gordon i sa šest poena u nizu smanjio razliku, koju su novim trojkama ponovo uvećali Sims i Erceg, pa su "armejci" na odmor otišli sa vođstvom 39:31.

U trećoj četvrtini su domaći košarkaši dobrim delom ponovili odbranu iz uvodne deonice, što je dalo rezultat, jer su sveli Moskovljane na samo 10 poena.

Iako je CSKA u više navrata imao "+10", Partizan su u igri ostavili Lučić i Bertans trojkama, da bi Bogdanović pogotkom iza linije 6,75 prekinuo post od dva i po minuta na obe strane za 42:47.

Bek crno-belih je sa linije slobodnih bacanja omogućio svom timu da u poslednju četvrtinu uđe sa tri poena minusa, a Anđušić nakon ukradene loptu propustio da izjednači uz zvuk sirene.

Čuvali su gosti prednost od tri poena, ali kada je pogodio Musli, te onda Vesterman trojku za 55:53, Pionir je proključao, a Partizan poveo prvi put još od prve četvrtine.

Nošeni hukom sa tribina crno-beli nisu dugo uspeli da ostanu u vođstvu u poslednjoj četvrtini, jer je Vims preuzeo stvari u svoje ruke i vrlo brzo je CSKA ponovo imao prednost (57:55). Solo prodorom je Bogdanović doneo novo izjednačenje i dramu, da bi Bertans trojkom zapalio Pionir na dva minuta do kraja!

Uzvratio je Teodosić istom merom i smirio strasti, pa je Krstić bio precizan sa penala za 62:60. Bogdanović je na 59 sekundi do kraja vratio dramu i izjednačenje, a sve je mogao da reši Teodosić da nije ishitreno šutnuo trojku i potom napravio faul u napadu.

Crno-beli su preko Bogdanovića i Vestermana pokušali da se domognu pobede, ali su promašili, pa se otišlo u produžetke.

Povezane vesti: Peh za Partizan, crno-beli bez Tomasa dočekuju CSKA Micov: Partizan se jeste podmladio, ali to nema veze kada ih bodre "grobari" Krstić: Biće emotivno istrčati pred "grobare", CSKA je favorit u Pioniru Vujošević: Lagao bih kada bih rekao da nemam ličnih motiva u meču sa CSKA Od utorka u prodaji karte za evroligaški duel Partizana i CSKA
Pogledaj vesti o: Partizan,   Moskva,   Evroliga

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Partizan pao posle produžetka

Izvor: Kurir, 18.Okt.2012

Crno-beli imali napad za pobedu u regularnom delu meča, ali nisu uspeli da naprave senzaciju..BEOGRAD - Košarkaši Partizana nisu uspeli da iznenade CSKA u meču 2. kola grupe D Evrolige. "Armejci" su slavili u grotlu hale Pionir posle produžetka rezultatom 74:71 (14:13, 25:18, 10:15, 13:16). Tokom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.