EK - Svi su već prežalili Partizan, a evo kako bi uz SAMO tri pobede Valjak mogao u Top 16!

Izvor: Sportske.net, 16.Nov.2017, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK - Svi su već prežalili Partizan, a evo kako bi uz SAMO tri pobede "Valjak" mogao u Top 16!

Četiri kola pre kraja prve faze takmičenja u Evrokupu jedini srpski predstavnik i dalje ima svoje šanse za plasman u Top 16 iako se trenutno nalazi na poslednjoj poziciji u Grupi C.

Mnogi su nakon sinoćnjeg poraza Partizana od Albe otpisali crno-bele iz Evrokupa ali se čini da takve konstatacije dolaze pre vremena.

Partizan u datom momentu nije kadar da se nosi sa ekipama poput Lokomotive Kubanj i Albe ali će u poslednja četiri kola imati priliku da protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sebi ravnih pokuša da se izbori za mesto koje vodi u Top 16 fazu.

Sa samo jednom pobedom posle šest mečeva Partizan deli sudbinu Bilbao Basketa u Grupi C, s tom razlikom što su beogradski crno-beli jedini trijumf ostvarili upravo protiv španskog sastava u gostima.

Francuski Limož trenutno drži četvrtu poziciju sa pobedom više u odnosu na Partizan i Bilbao tako da među te tri ekipe treba tražiti tim koji će uz Lokomotivu, Albu i Lijetuvos Ritas obezbediti mesto u daljem toku takmičenja.

Srpski predstavnik do kraja grupne faze Evrokupa treba da odigra još četiri utakmice, po dve na strani i kod kuće, a pozitivnu okolnost predstavlja to što će duele sa direktnim rivalima za mesto na tabeli igrati pred svojim navijačima.

Prva sledeća utakmica mogla bi mnogo da donese crno-belima ukoliko se ostvari trijumf, ali treba znati da poraz neće značiti kraj nadanja da se može dalje. Trijumfom u Viljnusu Partizan bi se potpuno vratio u život a šanse za prolaz dalje ostale bi žive i u slučaju da izgubi taj meč.

Klupko bi moglo da se rasplete u osmom i devetom kolu kada Partizan na svom terenu dočekuje Bilbao i Limož. Ukoliko Francuzi u sledećem kolu savladaju Bilbao na svom terenu, a zatim isto uradi i Partizan u osmom kolu Španci će definitivno ispasti iz trke.

To znači da bi crno-belima, pod uslovom da se ostvari gore navedeno, bilo neophodno da Alba savlada Limož na svom terenu, jer bi u tom slučaju Partizan imao priliku da na svom terenu u direktnom okršaju sa Francuzima odlučuje o plasmanu dalje.

Važno je napomenuti da je Limož u prvom meču savladao Partizan sa devet poena razlike i to je svakako otežavajuća okolnost za crno-bele koji bi u Beogradu morali da slave sa 10 poena kako bi imali bolji međusobni skor. Valja uzeti u obzir i poslednje kolo u kom Limož dočekuje Lijetuvos Ritas, a tim Miroslava Nikolića ide na noge Lokomotivi Kubanj.

Činjenica je da Partizanove šanse nisu velike premda sve rečeno ukazuje na to da bi kockice mogle da se sklope i da bi crno-beli sa još dve pobede na mala vrata mogli do Top 16 faze.

Evo kako trenutno izgleda tabela Grupe C i kakav je raspored Partizana, Limoža i Bilbao Basketa do kraja prve faze takmičenja.

7. kolo

Lijetuvos Rirtas - PARTIZAN NIS

Limož - Bilbao Basket

8. kolo

PARTIZAN NIS - Bilbao Basket

Alba - Limož

9. kolo

PARTIZAN NIS - Limož

Bilbao Basket - Lokomotiva Kubanj

10. kolo

Lokomotiva Kubanj - PARTIZAN NIS

Limož - Lijetuvos Ritas

Alba - Bilbao Basket
Pogledaj vesti o: Partizan,   Izbori

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.