Džikić: Kup je zanimljiva rabota

Izvor: Mondo, 02.Feb.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikić: Kup je zanimljiva rabota

Trener Partizana kaže da će njegov tim otputovati u Niš "bez prevelikog pritiska" i da neće pre vremena razmišljati o Crvenoj zvezdi.

Partizanu
u narednih desetak dana predstoje dve utakmice u kojima bi mogao da obezbedi opstanak u ABA ligi, nakon čega će se okrenuti završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, od 18. do 21. februara u Nišu.

Crno-beli će se u četvrtfinalu sastati sa liderom Košarkaške lige Srbije, ekipom FMP Železnika, a u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pobede bi najverovatnije usledio "večiti" derbi u polufinalu, kao i prošle godine.

Jedan od aktera žreba u beogradskom hotelu "Kraun plaza" bio je kapiten Partizana Vanja Marinković.

On je izvukao cedulju sa imenom FMP-a, nakon što je crno-bele izvukao bek Crvene zvezde Marko Gudurić.

"Naš kapiten je izvukao najkvalitetniju ekipu iz KLS-a, a onda žrebom dalje, znate već kako ide redosled. Što se nas tiče, Kup je jedna zanimljiva rabota, prilika za svih osam klubova. 'Nokaut' sistem ne donosi prednost kvalitetnijim timovima. Ponekad ga donosi srećnijim, ponekad zdravijim, ponekad nadahnutijim... Ne bih rekao da taj turnir u Nišu izaziva preveliki pritisak kod nas", rekao je trener Aleksandar Džikić.

Kako "večiti" rivali iz bezbednosnih razloga ne mogu istog dana da igraju mečeve četvrtfinala, Partizanov meč pomeren je za četvrtak, što je prema Džikićevim rečima, bolja opcija.

Ako i jedni i drugi pobede, Partizan će doći u situaciju da vlada učesnika Top 16 faze Evrolige.

"Kup je zamišljen tako da se izjednače šanse svih osam timova. Zato ne razmišljamo o derbiju, razmišljamo o FMP-u".

Popularni "panteri" su u četvrtfinalu Kupa 2014. godine uspeli da eliminišu crno-bele, pobedom posle produžetka, s tim da je Partizan tada nastupio u desetkovanom sastavu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Večiti derbi

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.