Dunav je ponosan: Partizan i mi - kao ferari i fijat! Ali, osećaj je prelep...

Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2017, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunav je ponosan: Partizan i mi - kao ferari i fijat! Ali, osećaj je prelep...

"Ja sam prvi put u životu član jedne ovakve manifestacije. Igrao sam mnogo manje utakmice, sa mnogo manje gledalaca, ali ovo... To je nešto neverovatno. Svaka čast navijačima"

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Partizan jeste polufinalista Kupa Radivoja Koraća, ali košarkaši Dunava ponosno i visoko uzdignute glave napuštaju Niš. Uprkos porazu od tačno 20 koševa, igrači tima iz Starih Banovaca uglas tvrde da je osećaj neverovatan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i da su izuzetno srećni što su bili debitantni na jednoj ovakvoj manifestaciji. To tvrdi i najbolji igrač Dunava, Lazar Zorčić.

Dunav presušio, Partizan u polufinalu, Andrić kao iz puške! Ozbiljna uloga i dabl-dabl nadarenog Tanaskovića

"Nismo se obrukali. Partizan je, glupo je uopšte govoriti, mnogo bolji od nas. Veliki je ponos kada dođeš na ovakvu manifestaciju, kada te bodre navijači sa tribina, koji su nam mnogo pomogli... Pod jakim sam utiskom i možda ne mogu sad nešto preciznije da kažem, ali ovo je prelepo. Ponosni se vraćamo kući", kaže strelac 19 koševa.

Jedno od pitanja novinara bilo je - kolika je razlika timova iz ABA lige i srpskog prvenstva?

"Budimo realni, oseti se. Prvo, kvalitet, pa fizička sprema, mi nismo toliki profesionalci kao oni. Ne živimo od košarke, mnogi rade nešto drugo uz to... To vam je kao kada biste poredili ferari i fijat ili tako neki auto...".

Jedan od posebnih trenutaka viđen je i na tribinama, gde je preko 300 navijača svim srcem bodrilo svoje miljenike na parketu...

"Ja sam prvi put u životu član jedne ovakve manifestacije. Igrao sam mnogo manje utakmice, sa mnogo manje gledalaca, ali ovo... To je nešto neverovatno. Svaka čast navijačima".

Ovakav jedan događaj može samo da bude veliki podstrek za ceo tim Dunava u nastavku sezone...

"Gledajte, Dunav je pre tri godine igrao treću ligu... Ja kada sam došao u klub borili smo se za opstanak, a tu sam pet godina. Da mi je neko, pre pet godina, govorio da ću sada biti član ovakve utakmice, ne bih mu verovao. Sve ovo će biti dodatni motiv za nas da nastavimo putem kojim idemo i nadam se da ćemo uspeti da izborimo mesto u Superligi", zaključuje Zorčić.

(FOTO: Preuzeto uz dozvolu KSS.rs)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.