Đurić ili Krstajić ili...?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2011, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić ili Krstajić ili...?

BEOGRAD -

Sednica Upravnog odbora fudbalskog kluba Partizan, na kojoj će verovatno biti postavljeno pitanje poverenja sportskom direktoru Mladenu Krstajiću zakazana je za danas popodne i trebalo bi da počne oko 15 časova.

Članovi Upravnog odbora, njih 12 moraće da učestvuju na svojevrsnom referendumu jer je posle medijskog rata između Krstajića i predsednika Dragana Đurića gotovo izvesno da će jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njih morati da napusti klub.

Do sukoba između Krstajića i Đurića došlo je jer je predsednik crno-belih za neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona okrivio sportski sektor na čijem čelu su Krstajić i trener Aleksandar Stanojević.

Krstajić je uzvratio žestoko, optužio predsednika da je na sebe preuzeo sve funkcije u klubu i javno upitao gde je 15 miliona evra koji su zarađeni od prošlogodišnjeg plasmana u Ligu šampiona.

Krstajić je sinoć izjavio da mu da je od ostanka na direktorskoj funkciji važnije to što ima čistu savest.

"Sve što sam imao rekao sam pre par dana na konferenciji za medije. Meni je najvažnije da mogu mirno da spavam i da mi je savest čista", rekao je Krstajić novinarima u poluvremenu košarkaškog meča Partizan-Crvena zvezda u hali Pionir.

"Biće šta će biti na tom sastanku. Drago mi je što sam ovde u Pioniru, znači mi podrška sa tribina. To je dokaz da sam dobro radio i kao igrač i kao funkcioner", dodao je Krstajić.

Stanojević je ranije izjavio da će ukoliko Upravni odbor smeni Krstajića zbog sukoba sa predsednikom Đurićem i on napustiti klub.

"Potpuno sam uz Krstajića! Mi sve radimo samo u interesu kluba, dok svi ostali nastupaju u ličnom interesu i radi lične promocije! Tu se i razlikujemo, jer je nama Partizan iznad svega", poručio je Stanojević.

Trener crno-belih priznao je da su ga zvali pojedini članovi UO i nudili novi ugovor samo da ostane u klubu.

"Istina je da su me zvali članovi UO u nameri da me zadrže i nagovestili mi da će Krstajić biti smenjen... Ja sam im samo rekao: Ako oterate Krleta, idem i ja! Mislim da su sve shvatili. Ne pravimo kompromise i nemamo druge interese, naš jedini interes je uspeh Partizana", rekao je Stanojević.

B92 je pozivajući se na svoje izvore, da će Krstajić biti smenjen na sednici UO, kao i da trener Stanojević neće biti danas smenjen zbog nekih pravnih procedura, ali da će sa njim biti obavljen razgovor kada se vrati sa odmora.

Isti izvor navodi da "rukovodstvo Partizana očekuje da će Stanojević ostati dosledan i napustiti svoju funkciju" i dodaje da se već vode pregovori sa nekim ljudima koji bi mogli da budu zamene za sportskog direktora i trenera.

Bivši sportski direktor Reala iz Madrida Predrag Mijatović odbio je poziv da taj posao obavlja u Partizanu, preneli su beogradski mediji.

Jedna od legendi crno-belih, bivši istaknuti jugoslovenski reprezentativac i igrač Valensije i Reala, navodno je odbacio mogućnost da se vrati u Partizan.

Pojedini mediji tvrde da je Mijatović odbio poziv rukovodstva Partizana s obrazloženjem da ne namerava da se vrati u srpski fudbal i napusti Španiju, gde živi sa porodicom.

Partizan posle jesenjeg dela šampionata zauzima prvo mesto na tabeli sa čak deset bodova više od večitog rivala Crvene zvezde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.