Crno-beli za Grobare šampioni, Čukarički nemoćan (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Maj.2014, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli za Grobare šampioni, Čukarički nemoćan (VIDEO)

Partizan – Čukarički 2:0 (0:0)
Strelci: 1:0 – Lazović u 73, 2:0 – Fofana u 90+3. minutu
Stadion: Partizana. Gledalaca: 6.000. Sudija: Dejan Santrač (Pavliš) .
Partizan: Živković, Marković, Stanković, Ostojić, Volkov,  Brašanac, Ilić, Luka (od 80. Gulan), Grbić ( od 83. Fofana), Ninković ( od 64. Malbašić), Lazović.
Čukarički: Ristić, Janković (od 65. Šakić), Pjasentin, Ostojić, Brežančić, Bojić, Srnić, Radovanović, Pavlović, Matić (od 89. Mehmedović), Dimić.
(FOTO: I. Milutinović)
Titula, titula, slaviće se titula, Partizan je šampion peva cela Srbije – tim stihovima spuštena je zavesa na sezonu u Humskoj.
Da tabela ne pokazuje drugačije, malo ko bi verovatno da crno-beli nisu prvaci. Aplauzi su se čuli sa celog stadiona, dok je veliki broj navijača ušao na teren i pevao.
U senci „slavlja”, ostala je utakmica protiv Čukaričkog. Kao i cele jeseni, Partizan dominantan. Gosti su pružili maksimum, dovoljno za poraz od dva gola razlike. Lazović i Fofana u glavnim ulogama.
Početak, ipak, nije nagoveštavao takav epilog. Prinudni tim Partizana, koji verovatno ni na treningu nikada nije igrao zajedno, u prvih 45 minuta, teško je stizao do rešenja za zgusnutu odbranu Čukaričkog. Čak su gosti bili i bliži pogotku.
Malo je nedostajalo u 13. minutu da najniži akter jučerašnjeg meča postigne gol glavom! Posle prodora Brežaničića, zaboravljen na šest – sedam  metara od gola Partizana ostao je Igor Matić. Omaleni vezista glavom je šutirao pored stative Živkovića. Pavlović je u 24. minutu posle odličnog dodavanja Radovanovića izašao ispred Živkovića, ali je golman Partizana istrčao, iznenadio mladog vezistu i odbranio njegov udarac. Na prvu priliku domaćeg tima čekalo se 37 minuta.
Posle odličnih driblinga Ninkovića, usledio je centaršut, ali je Grbićev šut glavom završio pored stative. Toliko od 22 fudbalera za poluvreme.

Zvižduk sudije Santrača za početak drugog poluvremena značio je da Partizan kreće u ofanzivu ka golu Brđana. Deset minuta su domaći konstantno pretili Ristiću, ali na semaforu je i dalje stajala nula.
Čudnu odluku doneo je glavni sudija u 49. minutu. Krenuo je Grbić od centra, pretrčao par igrača Čukaričkog ušao u kazneni prostor, pao posle kontakta sa Srnićem, a Santrač je dosudio faul napadača Partizana!? Možda kontakt nije bio dovoljan za jedanaesterac, ali o prekršaju Grbića nema govara.
Ređale su se kao na traci šanse izabranika Marka Nikolića. Ninković je promašio izglednu priliku na dodavanje Lazovića. Grbić je pogodio stativu sa svega desetak metara, iskosa sa leve strane, posle takođe odličnog proigravanja od strane Lazovića. Saša Ilić nije pogodio metu posle šuta iz dobre pozicije. Navijači mu to nisu zamerili:
- Ja bih da pevam još malo, jer je Sale samo jedan… – orilo se iz grla Grobara smeštenih na istoku. Potom se oglasio i Jug:
- Ilić kapiten!
Nagradu za odličnu igru Darko Lazović je dočekao u 73. minutu. Radovanović je sa centra vratio loptu ka golmanu, međutim, to je bilo toliko slabo da je Lazović lako presekao taj pas, izašao pred Ristića i rutinski pogodio cilj – 1:0.
Do kraja utakmice Partizan je držao rezultat i sve konce igre. Čukarički u drugom poluvremenu nije uspeo ozbiljnije da pripreti golu Živkovića. Tačku na sezonu stavio je Fofana. Odličnim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio je ugao gola Ristića – 2:0.
Semafor 30. kola Jelen Superlige:
Javor – Napredak 4:3 (Milošković 8, Čečarić 31, Dražić 34, Stojaković 42 – Ndiaje 10. i 40, Luković 36
OFK Beograd – Donji Srem 0:1 (Damnjanović 80. jedanaesterac)
Partizan – Čukarički
Rad – Spartak 2:1 (Milošević 22. jedanaesterac, Ožegović 29 – Nosković 58)
Radnički 1923 – Jagodina 1:1 (Beljić 6 – Šušnjar 2)
Radnički Niš – Novi Pazar 2:0(Milenković 26, Pejčić 76)
Sloboda – Voždovac 0:1 (Obradović 22)
Vojvodina – Crvena zvezda 3:3 (Veselinović 46, Puškarić 53, Popara 64 – Rakić 45. i 62, Jović 76)


Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.