Bez Tepića na Zagrepčane

Izvor: Politika, 03.Jan.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez Tepića na Zagrepčane

Košarkaška ABA liga: Partizan dočekuje Cedevitu (17 č)

Godinu u koju je ušao sa željom „da se održi, na dostojanstven način”, Partizan počinje u „Pioniru” utakmicom koja neizbežno evocira sećanje na najznačajniji lanjski meč. U 16. kolu ABA lige (17 č, TV SK 1),  srpski šampion i Cedevita sastaju se prvi put u Beogradu od aprilskog polufinala „fajnal fora” u kojem je neverovatna „trojka” Nolana Smita „crno-belima” zatvorila vrata >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Evrolige.

„Glavni cilj ove godine je da uđemo u plej-of, verovatno sa četvrte pozicije, i tamo budemo neugodan protivnik. Najvažniji deo plej-ofa je polufinale, čiji pobednik ide i u Evroligu. Računam da ćemo do tada završiti sa povredama i biti kompletni ”, saopštio je trener Partizanovih košarkaša Duško Vujošević koji je za Novu godinu građanima Srbije poželeo zdravlje, a navijačima „crno-belih” da se, uz njihovu pomoć, klub održi.

Za priželjkivanu pobedu nad dva mesta bolje pozicioniranim hrvatskim prvakom je kazao da bi bila „neka vrsta čuda” jer će utakmicu propustiti Milenko Tepić, zbog problema sa leđima.

„Na prvom, šuterskom treningu, posle dva slobodna dana nakon utakmice sa Krkom, pojavio se jak spazam u lumbalnom delu. Toliko da je morala hitna pomoć da ga preveze u bolnicu. Povreda nije preozbiljna, ali nije u dobrom stanju. Magnetna rezonanca je ustanovila težak grč mišića čiji uzroci mogu da se sagledaju. Na Tepićevim plećima je bila  velika odgovornost, igrao je na poziciji koja nije u potpunosti njegova, i kada je došlo do opuštanja ispoljio se akumulirani umor od igranja dva meča nedeljno i putovanja. Iako je njegovo odsustvo veliki hendikep, pokušaćemo da pružimo maksimum. Sa deficitom na `plejmejkeru`, protiv Cedevite koja je ispunjena na svim pozicijama i sigurno veoma motivisana, neće biti nimalo lako, ali imamo naše strategije”, rekao je Vujošević.

Koliko je važan Tepić govori i to što je u 25 utakmica u ABA ligi i Evrokupu proveo ubedljivo najviše vremena na terenu, praktično tri meča više nego sledeći saigrač po „minutaži”. Dosadašnja alternativa u organizaciji igre Boris Dalo je u regionalnom nadmetanju u proseku igrao 13 minuta. Dobra vest za navijače Partizana je da se posle povrede skočnog zgloba u tim vraća Aleksandar Pavlović, dok će Edo Murić odsustvovati još dve sedmice.

„Sa trojicom pojačanja Mačvanom, Pavlovićem i oporavljenim Milosavljevićem, Partizan nije slabiji nego prošle sezone. Na svom terenu je izgubio od Budućnosti, koja je odigrala sjajnu utakmicu, ali bio je bez Murića i Gagića i `izgoreo` je u velikoj želji da dobije meč. U svakom slučaju, mi smo u solidnoj formi, iskoristili smo boravak u Zagrebu za treninge” , izjavio je Jasmin Repeša, trener Cedevite koji će danas odlučiti da li će uvrstiti u tim bivšeg igrača Partizana Nemanju Gordića, kojeg je mučila povreda prepona.

Cena ulaznice za tribine je 200 dinara.

G. K.

objavljeno: 04.01.2015
Pogledaj vesti o: Partizan,   Evroliga

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.