Izvor: HotSport.rs, 28.Jan.2016, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIVŠI ČELNIK PARTIZANA: Optužuju me za sve, a kriva je nova uprava!

Slučaj Andrije Živkovića nikako da se reši, a po javnosti se provlače optužbe upućene na adrese bivših čelnika crno-belih.

Red je i bio da se bivši predsednik Partizana, Dragan Đurić javi i kako on kaže rešio je da otvori dušu. Pre svega želi da odgovori na ‘prozivke’ nove uprave crno-belih u vezi maldog fudbalera.
– Imali smo problem s Andrijom i njegovim ocem prilikom prvog ugovora, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << smo suspendovali Živkovića, posle čega je on pristao da potpiše. Ideja je bila da se isto učini i na polovini postojećeg ugovora, samo što nova garnitura rukovodilaca to nije uradila iz samo njima znanih razloga. Da sam u klubu, budite sigurni da igrač ne bi igrao ni u prolećnom delu, niti Ligu Evrope dok ne pristane da potpiše i to bi se desilo u kratkom roku. Ukoliko se tako nešto ne bi dogodilo poručili bi mu kao prošli put: Majstore, ideš sam u 7 ujutro da treniraš kao što je bio slučaj tokom 44 dana pre nego što je potpisao profesionalni ugovor. Otac gleda samo svoje i pravo deteta, takav je čovek – objašnjava Đurić.
Đirić tvrdi da ne postoji ništa sporno u ugovoru potpisanim za Zahavijem.
– Mi imamo zakonsko pravo da prodamo ekonomska prava koja su u vlasništvu kluba. I prodali smo 50 odsto Partizanovih prava, a ne njihovih 25 odsto. Nismo konsultovali Živkoviće, jer smo prodali naše, a ne njihove procente. Pogledajte samo kakva je situacija bila u Zvezdi sa Grujićem. Nisam prisustvovao potpisivanju tog ugovora, ali sam bio upoznat sa svim detaljima i dao odobrenje, kao što je bio slučaj i sa svim ostalim dogovorima koje je odobrio Upravni odbor. Sve odluke su donošene uz saglasnost svih članova uprave.
Naveo je da najveći problem to što ugovor sa Živkovićem nije potpisan prošle zime:
– U mom Upravnom odboru su bili Popović, Obućina, Maričić i Grubor koji su ostali u klubu i oni su vrlo dobro znali kakav je dogovor napravljen sa Zahavijem, ubeđen sam da su to preneli novim ljudima, da znaju kakva je porodica Živković. Da je ugovor produžen kada je trebalo igrač bi išao tamo odakle je stigla ponuda. Naravno, klub bi gledao da igrač bude zadovoljan iznosom plate, tako smo uvek radili. Pa tako se radi svuda u svetu kada je ugovor na pet godina posle dve se već razgovara o produžetku. To nisu radili sadašnji rukovodioci. Klub živi od obeštećenja za igrače, a došlo se u situaciju da bez nadoknade odu Lukač, Volkov, Ilić, Kojić i sada Babović. Pa mi smo za Lukača imali ponudu od 1,5 miliona evra. Nije to privatan klub, tako se propada… Ne znam koga će sada da prodaju u junu, Vučelića ili Obućinu?
Bivši predsednik crno-belih trenutno ne vidi izlaz iz ove situacije:
– Sve je sada u rukama oca, a razlog za to je neblagovremeno produženje ugovora. Oni nisu nikoga zvali da bi našli rešenje, bilo im je poniženje da pričaju sa ljudima koji su osvojili šest titula, četiri kupa, doveli klub do Lige šampiona i igrali četiri Lige Evrope. Zašto tako rade, to je pitanje za njih. Dovoljna je i činjenica da predsednik koji je sve to ostvario sa klubom ne može da dobije ni klupski kalendar za novu godinu – završio je Đurić svoju verziju udarne priče srpskog fudbala poslednjih dana, jasan je Đurić.
Osvrnuo se i na trenutnu finansijsku situaciju u klubu i tvrdi da ništa nije opasno koliko se predstavlja da jeste:
– Iliev priča o nekakvom katancu, kakav katanac? Pa od našeg odlaska na klupski račun je leglo skoro 10 miliona. U to računam prodaju Škuletića, oko četiri miliona od dalje prodaje Markovića i Mitrovića. Leglo je i 500.000 evra od Uefa početkom prošle godine isto toliko i od dalje prodaje Nastasića. Ostalo je i 1.900.000 za TV prava, da ne pričam o sitnim sponzorskim ugovorima. Mi smo za sedam godina od države dobili 900.000 evra, oni sada za godinu 700.000, a u Zvezdu je za to vreme ušlo 30 miliona. A i tada kada smo dobili 900.000 to je bila revolucija, završava ispovest Đurić.
 
 

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić OTKRIVA - Evo gde se pogrešilo sa Živkovićem!

Izvor: Sportske.net, 29.Jan.2016, 00:03

Bivši predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić održao je reč i "otvorio dušu" kada je u pitanju slučaj Andrije Živkovića. Dragan Đurić otkriva ko je kriv za "pat poziciju" i kako je potpisan "famozni" ugovor o prodaji prava na Živkovića...Fudbalski klub Partizan ovih dana potresa...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.