Aleksa pokrenuo Partizan, Danilo dotukao Albu – za četvrtu pobedu crno-belih u EL

Izvor: B92, 18.Nov.2023, 00:01

Aleksa pokrenuo Partizan, Danilo dotukao Albu – za četvrtu pobedu crno-belih u EL

Košarkaši Partizana poedili su Albu 89:74 u meču koji su "morali da dobiju", u okviru 9. kola Evrolige i popravili učinak u elitnom takmičenju na 4-5.

Naredni meč crno-beli igraju protiv Anadolu Efesa u Istanbulu.

Beograđani su meč prelomili sredinom treće deonice kada su, serijom trojki i na krilima energije Alekse Avramovića, potvrdili ulogu favorita protiv najslabijeg tima lige.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan, ruku na srce, nije imao uraganski udar sa tribina kao što obično ima, jer Alba, možda, nije bila dovoljno izazovan protivnik ni sa navijačke strane pa je letargična, tek na momente euforična atmosfera, pomalo uticala na slabiji energetski pristup igrača Željka Obradovića.

Partizan je podbacio u šutu za tri poena u prvom poluvremenu, 4/14, srećom ni gosti nisu bili bolji (5/15), međutim srpski tim nije umeo da koristi slabosti rivala.

Činjenica da Partizan nije bolje iskoristio ni 11 izgubljenih lopti Albe možda najbolje govori o tome kako je napadački izgledao Obradovićev tim. Ne čudi, otuda, što je trener crno-belih imao svoje momente besa kada ekipi nije polazilo od ruke ništa što je dogovoreno.

Partizan je, ipak, pokazao visoku preciznost u šutu za dva u prvom poluvremenu (11/14) i to je činjenica koja ga je više od bilo čega rezultatski držala tek malo iznad protivnika.

Konačno, crno-beli su se pokrenuli, rezultatski odvojili od rivala u trećoj četvrtini, sredinom tog perioda su zagospodarili terenom u oba pravca.

Četiri trojke su ubacili crno-beli samo u tom periodu meča (Doužer, Ledej, Anđušić dve) i učinili da ostatak utakmice bude "jednosmerna ulica".

Anđušić zaslužuje posebnu pažnju, bila je ovo njegova napadački najproduktivnija utakmica koju je garnirao sa 16 poena, uz četiri trojke koje su imale savršen tajming - bile su ključne da se Partizan konačno rezultatski odvoji i potom održi stečenu, u najvećem delu četvrte deonice, dvocifrenu razliku.

Danilo može, Danillo ume da umiri ruku, ali Partizanu je potreban Danilo i kada dođu teži izazovi od Albe. Vreme će pokazati kakav će biti kada ispred sebe bude imao ale evropske košarke.

Aleksa Avramović nije kao Danilo, daje mnogo više ekipi, mada je ove sezone, opijen slavom sa Mundobasketa, nešto slabije počeo sezonu i bila je bojazan da se ne utopi u prosečnost. Međutim, čačanski zvrk je u odsustvu Pantera, Smailagića, i u momentu kada ekipi ništa nije polazilo od ruke, preuzeo na sebe ono što mora - i bio je iskra koja je pokrenula Prtizan.

Njegova energija "zarazila" je i ostale, oslobodila Anđušića, opustila ruku Doužeru, razigrao se i Ledej, i sve je nakon toga bilo lakše i lepše po crno-bele i navijače u Areni.

Pošto je sebi osigurao dvocifrenu prednost, Partizan je nije ispuštao i do kraja je sa mnogo rutine rešio utakmicu, bez trzavica i problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anđušić: Dobro je koliko je moglo da bude VIDEO

Izvor: B92, 18.Nov.2023

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić već je mislima okrenut na naredni meč posle pobede nad Albom u Beogradu u devetom kolu Evrolige (89:74)..."Dobro je koliko je moglo da bude. Ovih par dana smo svi nešto.. lomi nas sve. Nema stajanja, takav je ritam. Navikli smo. Moramo da se što pre oporavimo,...

Nastavak na B92...

OBRADOVIĆ OTKRIO ZAŠTO NIJE BILO SMAILAGIĆA I KOPRIVICE: Žoc pričao o problemima, a onda o Kaboklu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2023

Zadovoljan novim igračem...Trener Partizana Željko Obradović otkrio je po završetku utakmice protiv Albe zašto u timu nije bilo centarskog tandema Alen Smailagić - Balša Koprivica...Crno-beli su u meču 9. kola slavili protiv nemačkog tima i upisali četvrtu pobedu u Evroligi...- Problem je što...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.