Ako izbaci Turke, Partizan može u Moskvu, Solun...

Izvor: Mondo, 02.Avg.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako izbaci Turke, Partizan može u Moskvu, Solun...

Partizan će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv turskog Malatijaspora, a ako ga eliminiše, evo gde bi mogao da ide u narednoj rundi.

Foto: MN Press

Naravno, nikada ne treba gledati mnogo unapred, pogotovo ne u fudbalu, jer smo svi videli šta se desilo nesuđenom protivniku Partizana u 2. kolu kvalifikacija, škotskom Kilmanroku, a njegovi navijači, ubeđeni da ne možće da se dogodi iznanđenje, unapred kupili avionske karte za Beograd... >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Partizan će, dakle, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, igrati protiv turskog Malatijaspora, koji je eliminisao ljubljansku Olimpiju i svakako da nije za potcenjivanje, a u kojem igra i bivši fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald.

 UEFA je već odredila potencijalne rivale za 4. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a žreb je u ponedeljak.

Partizan bi, ako eliminiše tursku ekipu, mogao na jednog od pobednika ovih parova:

Tun (Švajcarska) - Spartak Moskva (Rusija)

Molde (Norveška) - Aris Solun (Grčka)

Lokomotiva Plovdiv (Bugarska) - Strazbur (Francuska)

Maripolj (Ukrajina) - AZ Alkmar (Holandija)

Nefči (Azerbejždan) - Bnei Jehuda Tel Aviv (Izrael)

Već na prvi pogled jasno je da nijedan protivnik neće biti lak i da je gotovo svaki "zamka".

Recimo, ako bi moskovski Spartak izbacio Tun, a crno-beli izvukli Moskovljane, to bi bi značilo kao da igra "večiti derbi", jer je poznato da su navijači Spartaka u bratskim odnosima sa navijačima Crvene zvezde i da jedni druge često goste.

Ili solunski Aris. A zna se da su Grobari braća sa navijačima PAOK-a, mada bi tu imali i te kakvu podršku. Norveški Molde, koji igra protiv Arisa, izbacio je Čukarički i pokazao da poseduje vrlo kvalitetnu ekipu.

Zanimljiv bi bio, recimo, i ponovni susret sa AZ Alkmarom, sa kojim su crno-beli već igrali u grupnoj fazi Lige Evrope u onoj čuvenoj sezoni 2015/16. Tada je Partizan dva puta dobio Almkmar, drugi put u Holandiji (2:1) i u poslednjem kolu bio mu je potreban samo bod protiv nemačkog Augzburga. Poznato je kako se nesrećno završilo po crno-bele... Zanimljivo je da je tada član AZ Alkmara bio Rajko Brežančić, koji se ovog leta vratio u Partizan.

Inače, Partizan je već zaradio više od 500.000 evra od dosadašnjeg učešća u kvalifikacijama za grupnu fazu Lige Evrope. Samim plasmanom dobija 260.000 evra, a pobedama u dva meča u 2. kolu kvalifikacija, dodatno je zaradio 280.000 evra.

Eventualnim plasmanom u poslednje, 4. kolo kvalifikacija (plej-of), Partizan b bi zaradio minimum dodatnih 300.000 €, ali bi mu se taj iznos isplatio samo ako potom u plej-ofu ne bi imao uspeha, odnosno ne plasira se u grupnu fazu Lige Evrope.

Plasman u grupnu fazu LE, Partizanu donosi OVOLIKO novca

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.