Strelac izborio drugi nastup na OI 40 godina posle prvenca

Izvor: B92, 03.Nov.2023, 20:49

Strelac izborio drugi nastup na OI 40 godina posle prvenca

Leonel Martines, strelac iz Venecuele, izborio je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, 40 godina nakon što je kao 20-godišnjak nastupio u Los Anđelesu 1984.

Martines je osigurao mesto na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je osvojio drugo mesto u finalu muškog trapa na Panameričkim igrama u Santijagu.

Biće to prvi nastup ovog 60-godišnjeg sportiste na OI otkako je predstavljao Venecuelu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u miks-trapu u Los Angelesu 1984.

Martines će se upisati u olimpijsku istoriju budući da je samo japanski dresurni jahač Hiroši Hokecu imao duži razmak između nastupa na Igrama.

Hokecu je nastupio u Tokiju 1964. godine, a potom je čekao čak 44 godine pre nego što se ponovno takmičio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, u dobi od 67 godina.

Njegov kolega jahač Kanađanin Mario Deslorijers treći je na listi sa 33 godine razlike između Seula 1988. i Tokija 2020.

Venecuela je debitovala na OI u Londonu 1984. godine, a do sada su sportisti iz ove južnoameričke zemlje osvojili 19 medalja u svojoj olimpijskoj istoriji: tri zlatne, sedam srebrnih i devet bronzanih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.