Izvor: DobreVesti.rs, 19.Maj.2015, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija najbolja nacija Svetskog kupa u Fort Beningu

 
FORT BENING - Srbija je sa tri zlatne medalje najbolja nacija Svetskog kupa završenog u Fort Beningu (SAD), objavila je Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF). Pretekla je Kinu  koja ima četiri odličja, ali samo jedno zlato, i Bugarsku sa tri medalje i, takođe, jednom zlatnom.


Prva mesta osvojili su Milutin Stefanović vazdušnom puškom (obezbedio je Srbija i kvotu za Olimpijske igre u Riju), Damir Mikec MK pištoljem (takođe ispunio olimpijsku normu) i Andrea Arsović vazdušnom puškom.
Milutin Stefanović je vazdušnom puškom sa 209,7 krugova oborio sopstveni državni rekord finala (209,4,  VN Beograda 2014).
U Fort Beningu  je izjednbačen jedan  svetski rekord (Snježana...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dominacija srpskih strelaca na Svetskom kupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2015

Srbija je sa tri zlatne medalje najuspešnija nacija na Svetskom kupu u streljaštvu u američkom Fort Beningu. Iza Srbije su Kina sa četiri odličja, ali samo sa jednim zlatnim, i Bugarska sa tri medalje, od kojih je jedna zlatna...Pobede su izvojevali Milutin Stefanović vazdušnom puškom (obezbedio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.