Sportisti poreklom iz BiH zabranjen ulazak u Olimpijsko selo zbog seksualnog uznemiravanja

Izvor: B92, 23.Jul.2021, 20:50

Sportisti poreklom iz BiH zabranjen ulazak u Olimpijsko selo zbog seksualnog uznemiravanja

Amreički mačevalac poreklim iz BiH Alen Hadžić nastupiće na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali tamo će boraviti izvan Olimpijskog sela.

On će i trenirati odvojeno od svojih kolega

Ova odluka nije donesena zbog koronavirusa, nego zbog optužbi da je seksualno uznemiravao tri žene. Nakon što se u maju kvalifikovao na OI, Hadžića su tri žene optužile za seksualno uznemiravanje između 2013. i 2015. godine.

"Iskreno, to nisu istine" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , rekao je Hadžić za USA Today govoreći o optužbama.

Hadžiću je dozvoljen nastup u Tokiju, ali iz američke mačevalačke federacije su odlučili da on sam putuje u Japan, da sam trenira i da bude smešten u hotelu koji je 30 minuta udaljen od olimpijskog hotela.

Hadžić se žalio na takvu odluku, ali prie početka Igara stigla je vest da je žalba odbijena, tako da će do kraja boravka u Tokiju ostati izolovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.