Nova vest
Olimpizam

Petak, 23.07.2021.

20:40

Sportisti poreklom iz BiH zabranjen ulazak u Olimpijsko selo zbog seksualnog uznemiravanja

Amreički mačevalac poreklim iz BiH Alen Hadžić nastupiće na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali tamo će boraviti izvan Olimpijskog sela.

Izvor: B92

Autor:B92

Sportisti poreklom iz BiH zabranjen ulazak u Olimpijsko selo zbog seksualnog uznemiravanja
Foto: Profimedia

On će i trenirati odvojeno od svojih kolega

Ova odluka nije donesena zbog koronavirusa, nego zbog optužbi da je seksualno uznemiravao tri žene. Nakon što se u maju kvalifikovao na OI, Hadžića su tri žene optužile za seksualno uznemiravanje između 2013. i 2015. godine.

"Iskreno, to nisu istine", rekao je Hadžić za USA Today govoreći o optužbama.

Hadžiću je dozvoljen nastup u Tokiju, ali iz američke mačevalačke federacije su odlučili da on sam putuje u Japan, da sam trenira i da bude smešten u hotelu koji je 30 minuta udaljen od olimpijskog hotela.

Hadžić se žalio na takvu odluku, ali prie početka Igara stigla je vest da je žalba odbijena, tako da će do kraja boravka u Tokiju ostati izolovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve