Rim priželjkuje Olimpijske igre 2024. godine

Izvor: Sportal.rs, 14.Dec.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim priželjkuje Olimpijske igre 2024. godine

Italijanski premijer Mateo Renci u ponedeljak bi trebalo da zvanično najavi kandidaturu Rima za Olimpijske igre 2024. godine, prenosi italijanska štampa. Renci je u sedištu Olimpijskog komiteta Italije uručio najveće italijansko sportsko priznanje - "Zlatnu ogrlicu", biciklisti Vičencu Nibaliju koji je prošle godine osvojio francuski "Tur de Frans".

- Ukoliko uspemo da se izborimo s porezom i papirologijom, lako ćemo organizovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Olimpijske igre -  rekao je Renci i dodao da će 15. decembra govoriti o snovima Italije - aludirajući na rimsku

kandidaturu, prenosi Beta.

Jedan od njegovih prethodnika Mario Monti povukao je kandidaturu Rima za Igre 2020. godine, koja je dodeljena Tokiju. Monti je tada ocenio da bi to bio "preveliki zalogaj za Rim".

- Za nas nema prevelikih zalogaja - rekao je danas Renci.

(Foto: Beta/AP/Petr David Josek, File)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Rim u ponedeljak najavljuje kandidaturu za Olimpijske igre 2024. godine

Izvor: Blic, 14.Dec.2014

Italijanski premijer Mateo Renci bi trebalo da zvanično najavi kandidaturu Rima za Olimpijske igre 2024. godine, prenosi italijanska štampa...Renci je u sedištu Olimpijskog komiteta Italije uručio najveće italijansko sportsko priznanje - "Zlatnu ogrlicu", biciklisti Vičencu Nibaliju koji je prošle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.