Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prije 32 godine otvorene XIV Zimske olimpijske igre u Sarajevu (VIDEO)

SARAJEVO - Na današnji dan prije 32 godine na stadionu Koševo u Sarajevu u prisustvu 50.000 gledalaca otvorene su XIV Zimske olimpijske igre.

Na prvim olimpijskim igrama održanim u bivšoj Jugoslaviji učestvovali su sportisti iz 49 država. Olimpijski plamen je svečano zapaljen na Olimpijskom stadionu Koševo bakljom koju je od 1.600 nosača >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << plamena posljednja nosila klizačica Sanda Dubravčić.

Igre su trajale do 19. februara 1984. godine, a održavale su se na sarajevskim planinama: Bjelašnica (alpsko skijanje za muškarce), Jahorina (alpsko skijanje za žene), Igman (nordijske discipline i ski skokovi) i Trebević (bob) i na lokacijama u gradu: Olimpijski Stadion Koševo, Olimpijski kompleks "Zetra", Kulturno-sportski i sajamski centar "Skenderija".

(N.N./vijesti.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.