Presedan zbog Nadala – menjaju se pravila na Olimpijskim igrama?

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 11:30

Presedan zbog Nadala – menjaju se pravila na Olimpijskim igrama?

Španski teniser Rafael Nadal, prema aktuelnim propisima, nema pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Razlog je u tome što Nadal nije igrao za Španiju na poslednja dva Dejvis kupa, što je i preduslov za igranje na najvećem svetskom sportskom događaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tako bi nekada prvi reket sveta mogao da ostane bez nastupa u francuskoj prestonici u godini za koju je najavio da će mu biti poslednja u profesionalnoj karijeri.

Međutim, ima i onih koji smatraju da pravila treba da se menjaju. Među njima je predsednik nemačkog teniskog saveza i kandidat za predsednika Međunarodne teniske federacije (ITF) Ditlof fon Arnim.

On smatra da je pravila potrebno promeniti zbog Nadala i apelovao je na Međunarodni olimpijski komitet da to i učine.

"To su pravila, ali zašto otežavamo situaciju i stvaramo problem igračima? Rafa želi da igra u Parizu, hajde da mu olakšamo, moramo promeniti pravila. Nisam u Olimpijskom odboru, ali treba razgovarati o tome", rekao je Fon Arnim i dodao:

"Ako postoji mogućnost, uradio bih to, dodao bih i da igrači dobiju bodove s Olimpijskih igara. Treba gledati kako im pomoći, a ne postavljati im prepreke. Neka igraju, mi treba da im budemo podrška."

Nadal je sa Španijom čak pet puta osvajao Dejvis kup, dok u svojoj kolekciji medalja ima i onu sa Olimpijskih igara, osvojenu 2016. godine u Riju u dubl konkurenciji sa Markom Lopesom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Menjaju se pravila MOK kako bi Nadal mogao da nastupi na Olimpjskim igrama u Parizu?

Izvor: Danas, 20.Jun.2023

Predsednik teniskog saveza Nemačke Ditlof fon Arnim apelovao je na Međunarodni olimpijski komitet (MOK) da promeni pravila o nastupu tenisera na Olimpijskim igrama kako bi Rafael Nadal mogao da nastupi na OI 2024. u Parizu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.