Izvor: RTS, 09.Jul.2020, 07:45

Preminuo norveški olimpijski pobednik u slalomu

Norveški olimpijski pobednik u slalomu 1992. Kristijan Jage iznenada je preminuo u 54. godini, objavio je norveški Olimpijski komitet. Kako je objavila njegova supruga, Jage je preminuo od akutne bolesti.
Na zimskim olimpijskim igrama 1992. u Albertvilu Kristijan Jage je prirevio veliko iznenađenje osvojivši zlatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << medalju ispred branioca titule, Italijana Alberta Tombe.

Jage je u prvoj vožnji imao najbonje vreme i stekao prednost od čak 1,07 sekundi. Trostruki olimpijski pobednik Alberto Tomba nije uspeo da nadoknadi tu prednost i na kraju je ipak bio drugi osvojivši srebro sa 0,08 sekundi zaostatka.
Kristijan Jage bio je prvak u sedam slalomskih trka Svetskog kupa tokom devedesetih godina, prvu državnu titulu je osvojio sa 18 godina a iz takmičenja se povukao pre dvaseset godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.