Potresna poruka srpske strelkinje: Svaki metak koji ispalim stvara mučninu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023, 16:06

Potresna poruka srpske strelkinje: Svaki metak koji ispalim stvara mučninu

O skrivanju oružja...

Reprezentativka Srbije u streljaštvu, Ivana Maksimović Anđušić, oglasila se na Instagramu nakon stravične tragedije koje se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine duboko je potresena nakon masakra na Vračaru.

Podsetimo, 13-godišnji dečak u sredu je Osnovnoj školi "Vladislav >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ribnikar" ubio osmoro učenika i čuvara, a ranio još šestoro dece i nastavnicu istorije.

- Mučni dani, mučni treninzi... Zemlja se okreće, život se nastavlja, ali svaki metak koji opalim stvara mučninu u stomaku. Zašto je dete od 13 godina vežbalo na vatrenom oružju? Zašto je dete imalo pristup tatinom pištolju - postavlja pitanje Ivana.

Njen otac, Goran Maksimović, bio je olimpijski šampion u streljaštvu, pa je i u njenom porodičnom domu bilo oružja.

- Uvek sam mislila da moja mama greši što krije delove tatinog pištolja po stanu, još na različitim mestima, da niko ne zna gde, jer šta ako uđe provalnik, a ti se ne možeš odbraniti? Vatreno oružje nije za decu, nije igra! Streljaštvom se deca počinju baviti u tom periodu, ali isključivo u streljanama, gde se gađa vazdušnim oružjem i uvek uz nadzor trenera i prikladnu obuku - ističe Ivana.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.