Poljaku zlato u brzom hodanju na 50 kilometara

Izvor: B92, 06.Avg.2021, 05:08

Poljaku zlato u brzom hodanju na 50 kilometara

Poljski atletičar David Tomala osvojio je zlatnu medalju u brzom hodanju na 50 kilometara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tomala je u trci održanoj u Saporou pobedio rezultatom tri sata, 50 minuta i osam sekundi.

Nemački takmičar Džonatan Hilbert osvojio je srebro sa 36 sekundi zaostatka za pobednikom.

Bronzanu medalju osvojio je Kanađanin Evan Danfi rezultatom 3:50,59, što je njegov novi lični rekord.

Tomala bi mogao biti poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << olimpijski pobednik u brzom hodanju na 50 kilometara, pošto je ta disciplina izbačena iz programa za naredne Igre u Parizu 2024. godine i neizvesno je da li će biti vraćena.

Prvi put ta disciplina uvedena je u olimpijski program 1932. godine u Los Anđelesu i od tada je održavana stalno, osim u Montrealu 1976.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZA ISTORIJU: Poljaku zlato u disciplini koje neće biti na sledećim Olimpijskim igrama

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021

Nepoznata sudbina ove discipline..Poljak David Tomala (31) osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u brzom hodanju na 50 kilometara, i tako postao možda i poslednji šampion ove discipline...Tomali je ovo bila tek druga trka na ovoj distanci, na koju se nedavno prebacio s 20 km jer je "tražio novi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.