Otvorene Zimske olimpijske igre u Sočiju (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Feb.2014, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorene Zimske olimpijske igre u Sočiju (FOTO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin na Olimpijskom stadionu u Sočiju zvanično je otvorio 22. Zimske Olimpijske igre.
(FOTO: N. Negovanović)
– Proglašavam Olimpijske igre otvorenim – izjavio je Putin na svečanoj ceremoniji pred 40.000 gledalaca.
Na igrama u ruskom primorskom gradu, najskupljim u istoriji, učestvovaće oko 3.000 takmičara iz rekordnih 88 zemalja, među kojima je i Srbija.
Svečanoj ceremoniji prisustvovali su predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
U defileu sportista zastavu Srbije nosio je biatlonac Milanko Petrović.
Srbiju će na Igrama u Sočiju predstavljati osmoro takmičara: Milanko Petrović (bijatlon i nordijsko trčanje), Vuk Rađenović, Aleksandar Bundalo (bob dvosed), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković(nordijsko trčanje), Nevena Ignjatović, Marko Vukičević (alpsko skijanje) i Nina Micić (snoubord).
Ovogodišnje ZOI na programu su od 7. do 23. februara.



Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorene ZOI u Sočiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2014

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je na Olimpijskom stadionu u Sočiju zvanično otvorio 22. Zimske Olimpijske igre. "Proglašavam Olimpijske igre otvorenim", izjavio je Putin na svečanoj ceremoniji pred 40.000 gledalaca. Na igrama u ruskom primorskom gradu, najskupljim u istoriji, učestvovaće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Susret Nikolića i Putina u Sočiju (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 08.Feb.2014, 00:07

U petak su svečano otvorene Zimske Olimpijske igre u Sočiju, najskuplje u istoriji, a ceremoniji su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. U pratnji predsednika Srbije bila i je i njegova surpuga Dragica, a njih dvoje su se sastali sa predsednikom...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.