Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2021, 21:31

Olimpijsko i svetsko zlato, vreme je i za evropsko: Vaterpolisti Srbije u finalu, pala je Mađarska

Mlađi juniori će za najsjajnije odličje igrati protiv boljeg iz duela Španija – Grčka

Surova dominacije Srbije u vaterpolu. Veće sile nema. Tako je kada se govori o seniorima, tako je kada se pominju juniori, a na dobrom putu su i mlađi juniori. Srpska vaterpolo škola funkcioniše kao švajcarski sat. A, sve zbog jedne reči – sistem. Na selektorskim funkcijama su ljudi koji znaju tačno šta rade. Dejan Savić, Uroš Stevanović i Miloš Korolija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << , koji vodi Srbiju ka novom zlatu. Mlađi juniori su u polufinalu potopili Mađarsku – 12:10  (3:2, 3:0, 6:4, 0:4).

Od malih nogu vaterpolisti Srbije postavljaju Mađarsku na svoje mesto. Prvo su juniori u Pragu tukli Mađare u polufinalu Svetskog prvenstva, da bi mlađi juniori u polufinalu Evropskog prvenstva na Malti napravili identičan poduhvat.

Srbija je doslovno pregazila Mađarsku u prve tri četvrtine. Zgromljen je severni sused. A, trebalo je to da bude veliki derbi. U genetskom kodu vaterpolista Srbije usađena je jedna šifra: šampion. Ostale se ne priznaju i ne poklapaju. Zato je Srbija velesila, zato je Srbija najbolja. Medalje i pehari više nemaju gde da se smeste, moraće da se šire prostorije, a glad za pobedama je ista. Ništa je ne može utoliti.

Imali su Miloš Korolija i Slobodan Nikić samo reči hvale za Mađare, tretirali su ih kao vrhunski sastav i izjavama možda uljuljkali. Donekle i skinuli pritisak našim momcima. Mladi Delfini su bili toliko superiorni u bazenu da praktično u četvrtom kvartalu nisu igrali. Izgradili su nedostižnu prednost, na semaforu je stajalo plus šest, ali će zbog opuštanja i pristupa iako su umarširali u finale ići na ribanje.

Mađari su poveli 1:0, sve posle toga bila je igra mačke i miša. Nerešiva enigma za Mađarsku bio je Kovačević, koji je postigao četiri gola. Jedan projektil manje u mrežu rivala ispalio je Urošević. Sa dva gola trijumfu i plasmanu u finale doprineo je Božović, a u listu strelaca upisali su se i Kojić, Dimitrijević i Mušikić.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.