OLIMPIJSKI DAN: 4. juna u Hajd parku

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Maj.2022, 13:06

OLIMPIJSKI DAN: 4. juna u Hajd parku

Olimpijski dan je tradicionalna manifestacija koja se održava u junu mesecu svake godine u celom svetu u čast obeležavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta.

 
U januaru 1948, na svom 42. zasedanju u Sent Moricu, Švajcarska, MOK je odobrio ideju o Olimpijskom danu, čija bi se proslava koristila za obeležavanje osnivanja MOK-a 23. juna 1894. u Parizu. Olimpijski dan je prvi put održan 23. juna 1948. godine, sa ukupno devet nacionalnih olimpijskih komiteta koji su bili domaćini ceremonijama u svojim zemljama: Austriji, Belgiji, Kanadi, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Portugalu, Švajcarskoj, Urugvaju i Venecueli. U izdanju Olimpijske povelje...
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Grčka

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.